Женско здраве

Ретинол лосиона и анти стареенето

От

Публикувана:
Последна редакция: 18/09/2019
Според скорошно проучване, лосиони съдържащи ретинол не само подобряват кожата, но и намаляват вероятността от появата на бръчки, които са основен индикатор на стареенето.

Клинични изследвания показват, че бръчките и неравностите по кожата и ефектите на общото стареене са значително намалени в области на кожата третирани с ретинол. Намаляването на бръчките в участниците се дължи на производството на колаген и значително увеличената индукция на кликозаминоглокан, за който се знае че съхранява големи количества вода.

Освен това учените твърдят, че увеличеното производство на колаген, което се дължи на ретинола прави кожата по-устойчива на щети и наранявания.

В миналото всички смятаха, че лечението с ретиноиди е само за щети от излагане на слънце. Това е първо систематично проучване показва, че то подобрява всякакъв вид остаряване - видимото както и естественото стареене. Можете да го приложите навсякъде и то ще помогне за лечение на признаците на стареене.

Лусиона, за който се говори в проучванетое бил тестван и приготвен в университета провел изследването. Всеки един продукт който има подобни характеристики е специфичен сам по себе си.

Още от Женско здраве

 • 2011-07-06 08:00

  Когато става въпрос за здравето, съществуват много съществени разлики между мъжете и жените. Въпреки това обаче,......
 • 2011-04-01 00:00

  Знаете ли каква е разликата между нормалното и анормалното вагинално течение? А знаете ли, че вагиналното течение е......
 • 2010-12-30 07:00

  Крав Мага е съвременна система за самоотбрана, създадена от израелци. Te използват ръкопашния бой като начин на......
 • 2010-02-01 11:00

  53% от случаите на непланирана бременност касаят жените, които използват контрацептиви. При избор на метод за......
 • 2009-12-04 06:00

  Естрогенът и стареенето на кожата Добре известен с ефекта си върху остеопорозата и настроението, естрогенът също......