Женско здраве

Влияе ли асиметрията на гърдите на сексуалността?

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/07/2018
Различните степени асиметрия на гърдите са изключително често срещани сред жените, което води до намалена сексуалност, ниско себеуважение и доверие. Отговорът на проблема е пластичната хирургична интервенция за изравняване големината на гърдите и постигане на симетрия.

Асиметрията на гърдите се проявява по много начини, но най-често са единично увисване на гърдата, или разлика в обема на гърдите, до размера на цялата чаша. Всички жени имат някаква степен на асиметрия на гърдата, но за тези със забележима разлика смущението дължащо се на този факт не е малко и често ги кара да се обърнат към пластичната хирургия. Асиметрията може да бъде емоционално опустошителна за жените. Дори ако гърдите се различават с по-малко от половин чаша размер, това може да бъде много забележимо.

Жените търсещи помощ за коригиране на гърдите и дисбаланса не трябва да изпитват срам или неудобство от това, тъй като има много други жени, изложени на същото състояние. За тях е трудно да възприемат, че лифтинг на гърдите, увеличаването или намаляването, или някои комбинация от теези процедури, водят до подобряване на качеството на живот. Според проучване, проведено от ASPS, всяка жена която е претърпяла естетическа хирургична намеса е в значимо психично здраве и самочувствие почит 6 месеца след операцията.

Важно е да се говори за този проблем и да се знае че има специалисти които биха откликнали на тези нужди. Жените трябва да знаят че това състояние на асиметрия на гърдите е изключително общо и не трябва да се срамуват да се обърнат за помощ, която ще подобри качеството им на живот и самочувствие.

Още от Женско здраве

 • 2011-07-06 08:00

  Когато става въпрос за здравето, съществуват много съществени разлики между мъжете и жените. Въпреки това обаче,......
 • 2011-04-01 00:00

  Знаете ли каква е разликата между нормалното и анормалното вагинално течение? А знаете ли, че вагиналното течение е......
 • 2010-12-30 07:00

  Крав Мага е съвременна система за самоотбрана, създадена от израелци. Te използват ръкопашния бой като начин на......
 • 2010-02-01 11:00

  53% от случаите на непланирана бременност касаят жените, които използват контрацептиви. При избор на метод за......
 • 2009-12-04 06:00

  Естрогенът и стареенето на кожата Добре известен с ефекта си върху остеопорозата и настроението, естрогенът също......