Женско здраве

Може ли пиърсинга на езика да доведе до загуба на зъби

От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018
Пиърсинга на устните, езика, бузите може да бъде доста изкусително предисвикателство, което почти всеки от нас би желал да има. Но тези украшения биха могли да окажат негативни нежелани последици върху зъбите и венците ни.

Според задълбочени проувания тези негативни резултати включват повишен риск от отдръпване на венците, отхлабване на зъбите и дори загуба. Допълнителните последици могат да бъдат нараняване на зъбите, болка, инфекция и възпаление или увреждане на даден нерв намиращ се на мястото и в околността на зоната където е поставен пиърсинга.

Специалистите твърдят че носенето на украшения дори за сравнително кратък период може да доведе до значителни деформации на тъканта на венците, което би мого да доведе до необходимостта от значителна хирургична намеса, както и да причини падане на зъбите, които после трябва да се заместват от импланти. Хората които предпочитат пиърсинга най-често пробиват устните и езика. Съотношението се изразява в рамките на 81% срещу 38,1% за езика. Пиърсинга на езика може да увреди тъканта в устата, както и ниските предни зъби а този на устните може да нарани венците и тъканта в долната част на зъбите.

В един случай от практиката 19-годишна жена носила пиърсинг в продължение на година. В началото всичко било наред с устната и кухина, но след този период зъболекарите забелязват че момичето е наранило предните си долни зъби до степен такава, че се изисква незабавна дентална намеса. Ето защо е важно ако възнамерявате да украсите устата си с пиърсинг след поставянето му редовно да минавате преглоед при зъболекаря си. И не забравяйте - красотата е в усмивката.

Още от Женско здраве

 • 2011-07-06 08:00

  Когато става въпрос за здравето, съществуват много съществени разлики между мъжете и жените. Въпреки това обаче,......
 • 2011-04-01 00:00

  Знаете ли каква е разликата между нормалното и анормалното вагинално течение? А знаете ли, че вагиналното течение е......
 • 2010-12-30 07:00

  Крав Мага е съвременна система за самоотбрана, създадена от израелци. Te използват ръкопашния бой като начин на......
 • 2010-02-01 11:00

  53% от случаите на непланирана бременност касаят жените, които използват контрацептиви. При избор на метод за......
 • 2009-12-04 06:00

  Естрогенът и стареенето на кожата Добре известен с ефекта си върху остеопорозата и настроението, естрогенът също......