Уретрална стриктура

Автор:
Рецензия:
Дата на публикуване:
Последна редакция:


1.Какво е уретрална стриктура?

2.Предразполагащи фактори и симптоми

3.Прогресиране

4.Диагностициране и лечениеДиагностициране и лечение


Уретралната стриктура може да бъде причинена от инфекции предавани по полов път. Пациентът може да бъде тестван за определен брой ППИ, които се отнасят до уретралната стриктура и усложненията, които могат да възникнат във връзка с полово предавани инфекции. Това изисква кръвни проби от пациента. Изследването на урината също е необходимо, за да се тества за наличието на инфекция на пикочните пътища.

Най-често лечение за това състояние е използването на дилататор, който да разшири свития сегмент от уретра. Той преминава в уретра, за да разшири тесния му сегмент. Тази форма на терапия осигурява добро освобождаване от симптомите в краткосрочен план, но процедурата често трябва да се повтаря.

Това състояние може да се коригира с операция. Успешната хирургическа процедура извършва "ремонт" на уретра. Свития сегмент е оперативно отстранен и уретера се свързва хирургически. Тази процедура изисква болнични условия и въвеждането на катетър след процедурата, който да позволи на уретра да се лекува и да позволи на урината да минава лесно по време на пост - оперативния период.


Обратно: Прогресиране

1  |   2  |   3  |   4

Препоръчана статия

Помогни статията да бъде намерена и прочетена от повече хора


Коментари и мнения на читатели

Коментари и мнения към статията

Тук можете да напишете мнения или да споделите ценни знания свъразни с представения материал.

Вашето име:
Вашият коментар: (препоръчително на кирилица)
Въведете кода:
Искам да следя коментарите
Email:
 

iani dimitrov

Случаен посетител | 2010-08-24 10:47:50
predi da zapochna se izviniavam na vas i na ekipa sas koito rabotite pisha na latinica zashtoto ne mi e lesno da pisha na kirilica izveneteme oshti 1 pat .i taka zapochval moia problem zapochna neznam ot koga no ot izvesno vreme chustvam niakakva podutina ot liavata strana otstrani na penisa i kogato zapochva da pravia sex pniakoga chustvam leka bolka i gubia erekciia na kakvo se dalji tova molia za savet