Spa, релакс и антистрес

Звуков масаж

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2018
Уцелете правилния акорд. Само когато всички части на тялото ви пеят една и съща песен ще бъдете в състояние да сътворите шедьовър на вътрешната хармония Използването на тибетски музикални паници и породената мелодия, прецизират вашите мускули и създават чувство на дълбока релаксация, която ще помогне да избавите от стрес вашите ум и тяло.

Как работи този тип масаж?
Въз основа на теорията, че вибрациите освобождават всяка отрицателна енергия, която е била запазена в тялото, този вид масаж използва звукови вълни, за да породи нежни пулсации. Тези вибрации масажират всяка отделна клетка, освобождавайки съхраненото в нея  напрежение.

За да се генерира звук, Вашият терапевт ще използват една или повече тибетски паници. Те са направени от най-малко седем различни метали, които отговарят на всички различни планети. Поставяйки ги върху вашето напълно облечено тялото, терапевта ще започне да удря по ги удря ритмично с дървен чук, средно веднъж на всеки десет секунди, за да създадете успокояващ звук и меки вибрации.

Ефекта е изпитване на лек транс, сравним само с други форми на медитация. И въпреки че паниците са разположени директно върху тялото си, защото се ударят много леко, те не засягат способността Ви да се "изключите" и да се отпуснете. Отсъствието на сваляне на дрехи и използване на масла правят този масаж приложим дори в кратката обедна почивка, зареждайки ви положително.

Подходящ ли е за мен?
Редовния звуков масаж ще ви помогне да постигнете високо ниво на вътрешна енергия, по-добър сън и по-голяма креативност. Практикуващите също смятат, че болестните състояния се пораждат само от безпокойство и в мислите, когато тялото ви страда от дисхармония на клетките. Посредством тези полезни положителни добри вибрации, клетките ви могат да се върнат обратно в тяхното хармонично състояние, премахвайки на заболяването.

Всеки може да пробва звуковия масаж, включително деца, майки, хора в напреднала възраст. Терапията дори се препоръчва и за страдащите от Аутизъм, затруднения в ученето, както и заболявания като главоболие, мигрена, липса на енергия, ставни болки, храносмилателни проблеми, болки в гърба, тревожност, депресия и ниско самочувствие.

Любопитно

Звуковия масаж датира от повече от 3000 години, когато е бил използван предимно в Индия и Хималаите за лечебни цели.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......