Spa, релакс и антистрес

Масаж с миди

От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018
Брега е начин да се отпуснете. Това революционно ново лечение от тропиците, известно като масаж с миди е много приятно и релаксиращо, използващо топлината, за да успокои болките които имате. Масажа предлага всички предимства на масаж с горещи камъни с допълнителен еко - приятелски бонус. Той се нарича "масаж с миди", тъй като терапевта използва естествени черупки от миди, в повечето случаи от бреговете на южния Пасифик.

Как действа?
Черупките не се затоплят от външни устройства, електричество или батерии. Те се захранват от иновативна комбинация от естествени минерали включително водорасли, сушен морски Келп, морска сол и етерични масла Тази комбинация от съставки вътре в черупката, известна като LavaGel, създава химическа реакция, която отделя топлина, която може да достигне до 125 градуса и може да продължи да се отделя около един или два часа.

Черупките са изградени от калциев карбонат, същия материал, изграждащ нашите зъби и кости. Когато черупката се нагорещи отвътре, тя отдава калциеви йони попадащи директно върху кожата по време на масажа. Това помага за регулиране на естественото подновяване на процеса на обновление на кожата, оставяйки я в добро здравословно състояние.

Терапевта използва между една и четири черупки, които имат гладка страна, която дава дълбок и успокояващ ефект. Черупките се държат от терапевта, който използва техники на лек шведски масаж. Така той освобождава напрежението в мускулите, което може да бъде продължителен процес.

За мен ли е масажа с миди?
Ако се чувствате подчертано преуморени, усещате стрес на ежедневието, имате нужда от нещо екзотично и специално, то тогава масажа с миди е отговорът който търсите. Той ще остави във вас чувство н освежаваше, спокойствие и ще ви зареди положително за  нови преживявания.

Масажа с миди може също така да помогне за лечение на редица общи проблеми, включително напрежение в мускулите, болка от артритен характер , блокирани енергийни потоци и дори синдром на раздразнените черва.

Любопитно за масажа с миди
Мидите са естествен редуктор на парникови газове; те извеждат въглероден диоксид от океанската вода което от своя страна позволява на океана да поглъща повече въглероден двуокис от въздуха.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......