Spa, релакс и антистрес

Индийски масаж

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/07/2018
Индийския масаж на главата е внимателна масажна терапия, основана на ауирведичната философия. Той е бил част от традиционния семеен живот в Индия в продължение на хиляди години, помагащ за облекчаване на стреса, заболявания и укрепване на връзките в семейството чрез физическа привързаност.

Разбира се, от вашият терапевт не се очаква да започне да ви изпраща картички за рождения ден, но ще ви даде прекрасна релаксация, блокирайки вашата тревожност, успокоявайки вашите болки, карайки ви да се чувствате невероятно.

Как работи?
За направата на този масаж вие ще трябва да свалите дрехата си, ако е с яка или просто да бъдете подходящо облечен. Вашият терапевт ще използва най-различни стилове масаж, включително дълбоко месене и натиск на движенията на врата и раменете, както и лека манипулация на скалпа ви. Има точки за натиск върху лицето ви, които ви терапевт ще натисне леко или силно (Внимавайте, ако сте много деликатен и чувствителен).

Сесията трае от 20 до 45 минути и след приключване на сесията, може да останете да седите спокойно в продължение на няколко минути, през които ще усетите първите положителни ефекти на спокойствие от главата до петите.

За мен ли е индийския масаж?
Индийски масаж на главата е особено добър за облекчаване на стрес напрежение, умора, безсъние, главоболие, мигрена и синузит. Той също е страхотен, ако имате проблеми с концентрирането.

Ако често имате схванат врата или рамене, индийския масаж на главата може да увеличи мобилността на ставите и гъвкавостта в проблемните области. Дълбокoто месене също увеличава кръвообращението и лимфния поток.

Някои хора казват, че в продължение на няколко часа след лечението се чувстват уморени, замаяни или изпитват по-голяма нужда от уриниране. Това е ефектът на увеличеното на отделянето на токсини от организма. Повечето хора, които намират, че просто се чувстват блажено отпуснати или имат лека форма на еуфория за определен период от време, а често и през следващите няколко дни след масажа.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......