Spa, релакс и антистрес

Различни видове масажно масло

Прилагането на масажно масло прави ударите на масажиста гладки и намалява триенето на при контакт с кожата
От

Публикувана:
Последна редакция: 15/09/2019
Различните видове масажно масло често се използва за масаж на тялото. Прилагането на масажно масло прави ударите на масажиста гладки и намалява триенето на при контакт с кожата. Има много различни видове масажни масла за масажи Те се различават малко помежду си, защото базовите съставки в тях са еднакви.

Не всички видове масаж изискват използвнето на масажно масло, въпреки че повечето харо предпочитат използването им независимо дали е необходимо или не. Някои хора обичат усещането на масажно масло върху кожата, тъй като това понякога може да насърчи много спокойствието и усещането за топлина.

Понякога масажните масла могат да оставят лепкаво и мазно усещане, което е от съществено значение за комфорта на лицето, което е масажирано. Някои масла, използвани за масаж натяло са комбинация от няколко масла. Прилагането на маслото, както и използваните количества могат да бъдат различни в зависимост от масажираната част от тялото, масажната техниката, както и личностните предпочитания на масажирания.

Има много видове масла, но най-популярни остават естествените. Сред тях са сладко бадемово масло, масло от жожоба, слънчогледово масло и масло от ядки на кайсия Сладкото бадемово масло е най-малко мазно и леко от изброените. За дълги масажни сесии, понякога може да е необходимо повторно нанасяне, тъй като сладкото бадемово масло се абсорбира лесно в кожата. Това масло не е с висока цена, но някои хора, които са алергични към ядки може да се наложи да изберат друго масло, тъй като може да има нежелани алергични реакции към използването на сладко бадемово масло.

Маслото от жожоба е с висока плътност, но се абсорбира по-бързо от сладкото бадемово масло. То също така има лечебни свойства, които правят приложението му многоцелево. Понякога този вид масло се смесва с други, които не се абсорбират толкова бързо. Друго важно качество е, че то има по-дълъг срок на годност в сравнение с другите масла, които го правят предпочитано за тези, които не могат да го използват редовно.

Слънчогледовото масло се извлича от слънчогледови семена. Това масажно масло може да стане негодно за употреба много бързо, поради което се препоръчва да се купува в малки количества. То може да се абсорбира много бързо, поради което може да се наложи повторно нанасяне по време на масажна сесия.

Масажното масло от ядки на кайсия е богато на витамин Е, който му помага да запази годността си за употреба по-дълго в сравнение с другите масажни масла. То може да бъде използвано като алтернатива на сладкото бадемово масло за тези, които са алергични към ядки.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......