Spa, релакс и антистрес

Уатсу масаж - водата в полза на нашето тяло

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2018
Ефективността на терапията Уатсу вече е била признат и е напълно обосновано да се каже, че времето на тази форма на воден масаж е дошло. Уатсу техника е преминала през няколко трансформации, но сега се е превърнала в лечебен метод, който е доста лесен за прилагане. Уатсу масаж действително е въведен през около 1980 г. и оттогава популярността му се разраства с големи крачки.

Уатсу техниката за първи път е спомената за през 1980 г., когато е въведен от Харолд Дулл, който е бил по това време практикуващ терапевт и в крайна сметка става директор на школа за масажи в Калифорния. Постепенно неговата техника придобила характеристиките, които тя притежава сега. Харолд Дулл целенасочено включва в Уатсу техниката някои елементи от древната Тибетска практика на Дзен Сиатсу.

Харолд Дулл е регистрирал Уатсу масажа като негова лична търговска марка и е допринесъл значително за развитието и еволюцията и. Вярно е, че пъвоначално Уатсу масажа е породил някои съмнения, но сега неговата ефективност, вече не е под въпрос. Уатсу масажа вече е широко известен и ценен, в резултат на способността за постигане на незабавен и дълготраен ефект. Освен това, той е по-скоро апелиращ към хората поради своята простота и достъпност. Уатсу масажа е всъщност комбинация от Шайтсу и консервативни масажи но фактът който го прави специален, че той се извършва във вода.

Това е корена, от където идва името на Уатсу техниката идва - комбинация от думите "вода" и "Шайтсу". В основата на Уатсу масажа е възможността на терапевта да манипулира тялото на лицето, което е масажирано с по-голямо разнообразие от манипулативни движения, което се дължи на факта, че тялото е потопено във вода Тъй като масажа се практикува с топла вода обикновено с температура около  35 градуса, тялото е в леко нестабилно положение. По време на процеса на Уатсу масаж приемника трябва да се поддържа постоянно, което е отговорност на терапевта.

Поради факта, че Уатсу масажа изисква тялото на приемника да бъде поставено във вода, са възможни различни видове манипулации. Има много разновидности на този тип масаж, но основната идея за потапянето на тялото във вода остава непроменена.

Ефектите, които могат да бъдат постигнати в резултат на Уатсу масажа са различни. Известно е, че той има следните полезни здравни ефекти: Освобождаване от умственото и емоционално напрежение, ускорява лечебния процес при болестни състояния.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......