Spa, релакс и антистрес

Стоун масаж - ефективен лечител

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2018
Стоун масажната терапия придоби широко признание и сега е широко ценена. Опитния Стоун масажен терапевт може да породи драматично положително влияние върху здравето и умственото състояние на лицето, което е масажирано. Ползите от Стоун масаж включват не само релаксация, но също така и подобряване на общия тонус на тялото.

Установено е, че той поражда ефективно лечение за широк спектър от заболявания. По тази причина във всяка култура по света,  лечебните му качества са високо оценени. Броят на масажните методи базирани на Стоун масаж са многобройни.

Масажните методи могат да бъдат различни в много отношения - области на масажиране, движения, техники, но крайната цел винаги е  ефективно да се освободите от напрежението в мускулите, и да подобрите кръвообращението си, както и да се успокоите и релаксирате.

Стоун масажа всъщност един много добър пример за необичаен вид масаж. Необходимо е да подчертаем някои от неговите основните му  характеристики. Положителния му ефект може да се дължи на употребата на базалтни камъни. Всъщност, използването на базалтов камък увеличава ефекта от масажа, защото топлината, която непрекъснато да освобождава от камъните е в състояние да гарантира ефект на дълбока релаксация.

Камъните, които се използват за масажа, обикновено са базалтои. Базалтовия камък се смята за най-добрия за използване за масажни цели. Базалта е материал, който идва от вулканичен скален материал и неговите полезни качества произлизат от специфичните качества на оригиналния материал. Той има способността да запазва топлината много добре. В тази връзка е любопитно да се спомене, че терапията предполага използването на нагрети камъни.

Ако клиент страда от възпаление или други кожни заболявания, нагрятостта може да бъде сведена до минимум.

Камъните изискват да бъдат нагрети предварително от терапевта. Той заменя студените с топли в процеса на масажиране. Камъните обикновено се нагряват в гореща вода която е с температура около 150 градуса.

По време на процедурата клиента трябва да се чувства свободен да говори свободно и да каже, ако камъните са твърде горещи или ако терапевта упражнява прекалено голям натиск. Терапията е предназначена за освобождаване на напрежението от мускулите, както и от съзнанието, преследвано от облекчаване на емоционалната и психическа умора.

Този масаж може да не е от най - евтините. Причината, поради която е по-скъп е защото изисква допълнителни квалификации за масажиста, и освен това известна подготовка, за да се направи. Друга причина е и че процедурата трае по-дълго от стандартните масажи.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......