Spa, релакс и антистрес

Криа масаж

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/07/2018
Криа масаж е един от вариантите за справяне с тежко състояние на умора и емоционално изтощение. Криа масаж не само ще Ви донесе желаното спокойствие, но и ще има положителен принос за цялостното състояние на вашето здраве. Концепцията на Криа масажа малко странна, но по-важен е фактът, че тя е много здравословна.

Криа масажа е дали да има благоприятен ефект върху тялото. Скритото мото на Криа масажа на практика е да живеете щастливо и да работите ефективно. Важно условие за положителния резултат от Криа масажа е посвещението и високото ниво на опит на терапевта.

Важна основа преди започването на масажа е да се вземат под внимание лични здравни нужди. Криа масаж предполага частична корекция на техниките за масаж спрямо специфичните изисквания на всеки клиент. Техниката е приложима за противодействие на редица заболявания. Ефективност и е доказана през годините на нейното прилагане. Той подобрява циркулацията, поражда спокойствие, задълбочава дишането, както и облекчава напрежението.

Това е много полезно, ако основната цел е да се ускори процеса на възстановяване на травми. Криа масажа е наистина универсален. Той може да бъде използван както за релаксация, така и за третиране на различни състояния. Криа масажа е изключително благоприятен за намаляване на стрес и облекчаване на всички видове хронични болки. Болки в кръста и главоболие са сред най-честите случаи третирани с Криа масаж.

Криа масажа може да служи за премахване на дисбаланси в организма, като по този начин се намалява рискът от моторни, неврологични и сензорни дисфункции. Криа масаж е най-широко използван за успокояване и лечение, облекчаване на емоционалното напрежение. Криа масажната концепция се основава на връзката с универсалния енергиен поток чрез докосване. Външната чувствителност на допир и интуиция играе най-важна роля в процеса на прилагане на Криа масажните сесии. Тя е от решаващо значение за установяване на жизнената връзка с универсалната енергия. След първоначалното установяване на тази връзка може да се пристъпи към прилагането на масажиращи удари.

Любопитното е да се отбележи, че самото понятие Криа масаж поставя под светлината на прожекторите интуитивните умения на практикуващия масажа.

Странното за Криа масажа е, че атмосферата на сесиите е изпълнена със стрес освобождаващи техники. набляга се на спокойните, вместо на енергийните движения.

Криа масаж е комбинация от традиционни техники за масаж и енергийни техники. Крайният резултат е релаксация и усет на прилив на енергия.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......