Spa, релакс и антистрес

Стресор ли са парите?

От

Публикувана:
Последна редакция: 22/08/2019
Парите са стресор за тези, които ги имат, както и за тези които ги нямат. Всяка домакиня може да изпита финансов стрес поради недостиг на средства. Всеки се опитва да припечели достатъчно за да може да покрие нуждите на домакинството си. Както обикновенния човек, така и най-влиятелните бизнесмени може да се окажат под влиянието на стртеса причинен от пари. Данъците и нестабилността на пазара са само някои от факторите, които могат да породят стрес Нещо и всичко около парите може да доведе до стрес.

Какво трябва да научим за начините за ефективно овладяване на този вид стрес?

Оценете финансовото си положение
Изградете ясна оценка, какви са Вашите активи и какви са вашите задължения. Трябва да имате ясна представа за Вашето финансово състояние и да знаете какво можете да си позволите и какво не.

Определете бюджета си
Дори и ако имате излишък изградете своеобразна рамка. Тя помага при регулиране на разходите, както и  по време на криза.

Предприеме стъпки за да нямате дългове
Погасяването и липсата на дългове трябва да бъде преди всичко един от основните приоритети. Погасете заемите си, ако има такива, така че да нямате външни заплахи от финансов характер.

Научете изкуството на спестяване на пари
Избягвайте преразходите. Направете спестяването на част от приходите си условно задължение. Винаги може да имате внезапна нужда от пари. Тези спестявания са точно за този момент.

Най-важното е да се научите да водите съзнанието  си с лекота във всякакъв вид обстановка. Също така можете да се възползвате от някои техники за управление на стреса, медикаменти както и терапии, ако нищо друго не  работи за Вас.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......