Spa, релакс и антистрес

Прогресиращ стрес при работещата жена

От

Публикувана:
Последна редакция: 16/07/2018
Напрегнатостта е част от живота на всеки. Жените също не правят изключение, но има някои специфични условия, които биха могли да доведат до появата на специални видове стрес Тези условия включват бременност менопауза и живот без партньор. В днешно време с бързото нарастване на броя на работещите жени се поражда един нов вид стрес Това е стрес от натиска на работа и работната среда, с които една жена неизменно се сблъсква.

Работешщата жена е длъжна да поема отговорностите в домакинството заедно с работните си задължения. Натиска на кратките срокове или многото цели и постоянния страх от получаване на смъмряне от шефа прави невъзможно да се постигне баланс между тези две отговорности. Това най-често води до стрес и тревожност. Понякога жените пренасят чувството за вина и небрежност и в дома си.

Този стрес често води до раздразнителност, безсъние и колебания в настроението. Ако сте жена работеща под стрес, то може да страдате от постоянно главоболие. Умората също е един от признаците на стрес.

Можете да се избавите от този стрес чрез адаптиране на работното си място по по-добър начин. Освен това, намаляването на натоварването в работа и насърчаването от колегите и шефа може да бъдат от голяма помощ. Можете също да се опитате да разпределяте времето си по-добре. Това със сигурност ще ви помогне. Подкрепата на партньора също е един безкомпромисен унищожител на стреса.

Ключът към елеминирането на стреса на работното място е в постигането на баланс между вашия офис и дома. Разговорите и подкрепата в семейството ще бъдат най-силното ви оръжие в борбата със стреса. Така контролирането на стреса от друдно ще стане много по-лесно.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......