Spa, релакс и антистрес

Външни стресори

От

Публикувана:
Последна редакция: 15/09/2019
Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове стрес Външните стресори са разделени в следните категории:

Замърсяването на въздуха

Твърде многото прах, дим и газове предизвикват силен стрес Ако сте склонни към такъв вид на околната среда, стреса е очевиден.

Шум

Високото ниво на шума, пищящите звуци, неприятните шумове и повишената чувствителност могат да окажат своето негативно влияние.

Осветление

Очите се чувстват напрегнати при пряко осветление. Понякога очите също могат да се чувстват дискомфортно в случай на недостатъчни ултравиолетови лъчи, което след това води до стрес.

Пренаселеност

Ако мястото където работите е пренаселено с хора, вие вероятно ще се чувствате напрегнати.

Промени

Промените са единственото постоянно нещо в живота. Понякога промените които са неприемливи за нас пораждат стрес.

Условия на труд

Неподходящите условията на работното място може да предизвикат голям стрес.

Ограничения на правила


Правилата с който живеете понякога са твърде строги и ограничаващи. Вашите творчески и естетически интереси не могат да намерят място в набора от правила и резултата е стрес.

Всичко, което трябва да направите е да се борите срещу тези стресори, така че да избегнете ситуации на затруднения. Има някои техники, медикаменти както и терапии достъпни за облекчаване на Вашето състояние.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......