Spa, релакс и антистрес

Стреса и бременността

Стреса и бременността
От

Публикувана:
Последна редакция: 15/09/2019
Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в големи дози, то определено трябва да му се обърне внимание.

Основният проблем възниква, когато жените се опитват да управляват работата и дома, тъй като се опитват да балансират всичко преди бременността. Бременността изисква повече грижи за самата жена Повечето жени страдат от стрес поради работата, неприятните условия у дома и тревогите свързани с бременността.

Добрата новина е, че бременните жени вече могат да се освободят от стреса. Първата стъпка е да се идентифицира стресора. Някои техники, като тандемен на въображението, Йога и медитация може да осигурят желаното облекчение.

Съвети за борба срещу стреса по време на бременност:

A) Управлението на вашето време. Скицирайте график за себе си включващ работата, както и личното за вас време. Балансирайте всичките си отговорности равномерно.

Б) Ако гледате само напред и не обръщате внимание на малките неща, то това не е добре. Не е възможно. Приемете този факт и разпределете Вашата работа по съответния начин.

В) Приемете промяната. Колкото по-скоро се осъзнаете, толкова по-добре. По-нататъшното развитие на бременността и вашето физическо състояние поставят някои ограничения във вашата работа. Винаги е добре да обърне внимание на този факт.

Г) Комуникирайте със своите околни и любими хора. Всичките ви страхове, тревоги, въпроси и проблеми могат да намерят своето решение.

Д) Обърнете внимание на вашите нужди. Вашия лекар може да прецени най-добре нуждите ви по време на бременност Какво ще се храните, колко ще работите, това са неща които трябва да бъдат изложени много ясно.

Е) Вземете си оптимална почивка. Трябва да се отпуснете достатъчно, за да се адаптирате към тази важна промяна в живота ви.

Ж) Научете повече за бременността, колкото е възможно повече. Колкото повече знаете, толкова по-добре. Опитайте и опознайте всички аспекти от нея и съберете максимално възможната информация.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......