Spa, релакс и антистрес

Автогенен тренинг за управление на стреса

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2018
Ако стрес е причината за вашата тревога просто го оставете настрана, не му обръщайте внимание повече от необходимото. Отделно от лекарствата и терапиите, които биха могли да се страхувате да опитате, има някои техники, които могат да се окажат от голяма полза за вас. Автогенния тренинг е една от тях.

Той изисква търпение и време. Той учи да създадете чувствата на радост и топлина във вашето тяло като по този начин ви води към състоянието на физическо и психическо спокойствие. Постепенно той може също да ви помогне и да се освободите от неща към които изпитвате известна степен на пристрастяване.

А) Свалете обувките си, носете дрехи и облекла които не са прилепнали.

Б) Оставете тялото си да се отпусне, така че да почувствате тежестта на различните части на тялото си, както ги вдигате нагоре една по една.

В) Практикувайте ежедневно. Увеличавайте постепенно продължителността на вашата сесия. Ако сте заспали изпълнявайки релаксацията, опитайте отново. Съсредоточете се върху вашия вътрешен комфорт.

Г) когато стигнете до края на сесията, просто затворете очи, отпуснете се за известно време и после станете.

Може да отнеме време да изпитате тежестта на почти всяка част от тялото поотделно, така не че бързайте. Това изисква време.

Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......