Spa, релакс и антистрес

Избягване на стреса

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/09/2018
Идентифицирайте проблема

Опитайте се да разгледате стрес като предупреждение, че някои аспекти от живота ви имат нужда от промяна. За да победите стрес трябва да разберете какви са те. Добре, това звучи просто, но ние често не осъзнаваме колко много стрес има в работата ни и начина на живот. Прочетете следващите факти за да прецените колко симптома свързани пряко със стреса имате.

Вземете със себе си тефтер и химакал и класифицирайте от едно до десет факторите които са ви причинили стрес през деня. След няколко дни, някои факти трябва да започнат да се повтарят винаги с висок рейтинг, били те свързани с работа, контакти с личности или други.

Мислете положително

"Не зависи от мен", "Не мога да се справя", "Моят живот е извън контрол". Повечето от нас мислят така от време на време, но е възможно да се предприемат мерки за контрол на тези негативни тенденции. Просто малко положително мислене, което може да ви насочи към пътя на щастието и доброто здраве. Според проучване от Университета в Уисконсин-Медисън, негативните мисли могат да ви разболеят. Тестовете с доброволци показат, че тези, които се фокусират върху лошите събития и мислене имат отслабена имунна система и също така показват повишена активност в тази част от мозъка, свързани с психическите проблеми като депресията.

Релаксирайте

    Има безкрайно много начини да отпуснете тялото и съзнанието си. Може да е через откъсване от света и проблемите за половин час с  любима книга както и по много други начини. Ето няколко предложения:

- Дишане: Правим го през цялото време, но много малко от нас го правят правилно. Дишайте дълбоко и правилно. Така скоро ще видите подобрение в нивата на тревожност и напрежение, както и състоянието на вашия ум.

- Масаж: Използвайте това откъсване от света и почувствайте подобрението на тялото и спада на напрежението. Кинезитерапията практикувана от специалисти в тази област може да ви помогне, а и не е толкова скъпа и трудно достъпна. Прибаването на няколко капки от ароматни масла към обикновенния масаж ще го  направи по-добър и да намали умората, напрежението и стреса. Има сайтове с детайлна информация за ароматите и свойствата на всички предлагани на пазара ароматни масла трябва само да се заинтересувате.

- Упражнения: Изберете правилните упражнения и ще се почувствате прилива на енергия и спокойствие. Като общо правило, йогата и Тайджито са отлични за постигането на спокойствие, съсредоточаване върху дишането и успокояване на ума, но всички физически упражнения ще намалят стреса с помощта на адреналина и други хормони, които тялото произвежда при стрес, както ще релаксират и мускулите ви.

- Оргазъм: Малко вероятно да бъде предписан от Вашия общопрактикуващ лекар, но освобождаването на енергия в спалнята може да свърши чудеса.Други унищожители на стреса:

- Здравословна диета: Преработени храни, прекалено много сол, захар алкохол и кофеин може да "изразходват" енергията ви и да ви накарат да се чувствате изтощен.

- Получаване на достатъчно сън: Най-добрият начин да направите това е да контролирате времето за спане, като си лягате всеки ден в рамките на не по-късно от два часа от установеното от вас време.
    
- Просто кажи "не" на взискателните колеги / приятели /. Вие знаете с колко задачи и задължения можете да се справите, така че класифицирайте по важност ангажиментите и задълженията. Приоритетните списъци често могат да ви помогнат да решите какво наистина трябва да се направи - и какво може да чака.

- Опитайте се да задели поне 30 минути всеки ден за откъсване от света.

- Смнейте се: Проучвания показват, че смеха не само подобрява настроението ни, но също така освобождава стреса и успокоява имунната ни система. Следващият път когато сте намръщени помислете за това. Децата се смеят средно по 400 пъти дневно, а възрастните само 14.


Още от Spa, релакс и антистрес

 • 2013-12-01 08:00

  Техниките които ще разгледаме са дълбоко дишане, Прогресивно Мускулно Релаксиране и "отпускаща реакция". ......
 • 2012-10-02 00:00

  Стреса е субективен. Различните хора реагират по различен начин на стресови преживявания. Макар че събитията, които......
 • 2012-07-17 08:00

  Средата в която живеем е пълна с стресори. Има различни елементи около нас, които са причина за различните видове......
 • 2011-05-13 08:00

  Чувствате върху себе си прекалено голямо напрежение и изисквания? Не можете да спите от притеснения за контролни и......
 • 2011-05-13 05:00

  Бaланса между дома, работното място и психологичесото състояние е много важен. Малкото стрес не е проблем, но ако е в......