Спа Идея

Ползите от сауната или защо ни трябва и вкъщи? (1)

От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018

Ползите от сауната са невероятни. Най-забележимите ползи за здравето са разбира се за сърцето. Сауната предоставя невероятно облекчение на хората страдащи от болки и здравословни ментални проблеми. Понастоящем здравите хора започват да се възползват от ползите на сауната, за да предпазят здравето си.

 

 • Изгаряме 600 калории на едно посещение в сауната:  Сауната разбира се не бива да се ползва като самостоятелен метод за отслабване но комбиниран с хранителен режим и упражнения. Сауната ни помага да изгорим калории.Отделянето на 1 грам пот изисква 0,6 ккал- колкото са необходими за пробягването на 6 км. По време на едно посещение в сауната може да изгорите около 600-800 ккал без противопоказания.
 • Сауната ни помага за по-чиста и здрава кожа: Повишеното кръвообръщение спомага растежа на клетите и раздвижва важните нутриенти до подкожните и повърхностите тъкани. Докато сте в сауната кръвообръщението към кожата се увеличава до 50-70% (при нормална стойност от 5-10%). Горещината на сауната отпуска напрежението в лицето, порите се отварят, стимулира се епидермиса. Уголемяването на кръвоносните съдове доставя важните телесни течности до повърхността, подсилва произвеждането на колаген, за да поддържа еластичността на кожата и предотвратява образуването на бръчки.
 • Изхвърлете токсините и прочистете тялото чрез потта: Пренебрегването на сауна процедурите не оценява факта, че сауната премахва токсини като тежки метали и соли, които се акумулират по време на отделяне. Сауната повишава елиминиращата, детоксификиращата и прочистващата функция на кожата като стимулира жлезите. Там ние получаваме най-дълбокопочистващата баня на света. Кожата е най- големия орган н атялото и изхвърля около 30 % от отпадъците на тялото.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......