Спа Идея

Какво е етерично масло?

От

Публикувана:
Последна редакция: 22/08/2019
Етерично масло е течност, която обикновено е дестилирана (най-често на пара или вода от листа, стебла, цветове, кора, корени или други части от растенията.Етеричните масла обратно на всеобщата представа не са мазни на допир изобщо. Повечето масла са бистри, но някои от тях като маслото от пачули, портокал или лимонова трева са с цвят на кехлибар или жълти на цвят. Етеричните масла носят истинския аромат на растенията, от които са добити, високо концентрирани са и малко количество е достатъчно за доста дълго време.Етеричните масла не са едно и също с парфюмните масла.

За разлика от етеричните масла добити от растения, парфюмните масла са изкуствено създадени и съдържат изкуствени субстанции и не предлагат същите терапевтични ползи, които предлагат етеричните масла. Вижте нашите предложения какво може да направите чрез смесване на етерични масла.
Химичният състав и ароматът на етеричните масла може да допринесе по различни начини за нашето здраве и красота и обикновено се постига чрез инхалации и прилагане в разредена форма с други масла върху кожата. Те обикновено се смесват с базови масла като бадемово масло, кокосово или масло от гроздови семена и след това се нанасят върху кожата докато се абсорбира напълно.

Внимателното вдишване на тези масла може да спомогне приемането на техните молекули в дробовете и да се абсорбира в кръвта.
Тези масла обикновено се предлагат за индивидуална употреба в малки шишенца. Мoгат да варират в качество и цена, като това може да бъде определяно от качеството и цената на рядкостта на растението, произхода на държавата и условията, в които е отглеждано растението, стандартите на дестилатора и колко може да се произведе от едно такова растение.
Етеричните масла могат да бъдат закупени като смес от няколко вида масла. Полезното в това е може да избегнете закупуването на няколко по отделно, неудобството е, че не можете да контролирате колко и как са смесили съставките. Но което и да изберет определено ще им се насладите! Защо не пробвате още днес?

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......