Спа Идея

Алтернативни методи да премахнем целулита

Алтернативни методи да премахнем целулита
От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018
Когато страдате от целулит веднага може да се замислите за хирургическа намеса като липосукция и ще решите, че тя е най-добрата ви алтернатива. Обаче трябва да запомните, че козметичната хирургия е НЕ винаго най-безопасния или дори най-ефективния начин да решим проблема с целулита.Всъщност има голяма вероятност дори и да си направите липосукция, пак да имате целулит на същите места. Вместо да се устремите към хирургията, може да обмислите алтернативни методи на лечение, за да се отървете от целулита. Има страхотно много неща, които може да опитате и въпреки, че е вероятно да не го премахнат завинаги, поне ще помогнат да намалите грозното образуване на портокалова кожа което все пак си е доста. Също така е и по-безопасно от хирургическа намеса, което е дори по-добре!
Мезотерапията и целулитът
Мезотерапията е лечение на целулита, което е известно в цяла Европа. Измислено е от френския лекар д-р Пистор през далечната 1952. Мезотерапията се състои от поставяне на инжекции в и около местата, където има целулит. Самите инжекции са направени от естестевни субстанции като минерали витамини и аминокиселини Пациентът посещава тези процедури веднъж седмично в продължение на няколко месеца и обикновено резултатите са невероятни. Процедурите могат да са доста скъпички, както и това да намериш специалисти по мезотерапия също не е лесно. Но въпреки дългото и скъпо лечение, резултатите са невероятни.
Компресите и целулитът
Един от любимите на жените методи за премахване на целулит е компресът за тяло. Докато експертите все още не са сигурни за ефективността на този метод, той пък предоставя на жените почивка, както и шанс да се погрижат за външността си.
Същнистта на компресите за тяло е в това, че те изблъскват толсините навън от тялото и оставят тялото в по-добро състояние и с по-красиви извивки. Това помага и за намаляването на целулита, защото компресът може да спомогне за стимулирането на лимфния поток в клетките на кожата, което от своя страна намалява целулита.
Физическите упражнения и целулитът
Една от най-пренебрегваните терапии против целулит е добрият стар спорт. Упражненията са чудесен начин да намалим видимия целулит. Всъщност, те помагат на тялото и по много други начини и затова вие трябва да ги правите поне през ден така или иначе. Изглежда, че ходенето пеш и карането на колело са две от най-полезните упражнения, когато става дума за борба с целулит. Местата, за които тези упражнения работят добре са същите засегнати и от целулита- краката и дупето. Затова може да ходите пеш до работа или да карате колело във фитнес поне за 30 минути всеки ден и ще забележите промяната.
Затова вместо да мислите на каква хирургическа намеса да се подложите, помислете за алтернативните терапии, които могат да намалят целулита ви.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......