Спа Идея

Ползите от Пилатес

От

Публикувана:
Последна редакция: 18/09/2019
Пилатес напоследък се е превърнал в най-популярния фитнес метод по цял свят.  Популярността му нарасна драстично поради факта, че лесно може да се вмъкне в дневния ни режим и да гарантира положителни резултати.

Въпреки че Пилатес е оригинално по рода си и богато на движения и техники, за да бъде обяснено можем да кажем, че е смесица между йога, танц и гимнастика. Разнообразието от упражнения, които могат да бъдат направени по време на тренировка е многобройно и изкуството спомага за по-добра връзка с тялото ви и в отговор на това вие получавате сила и здраве.

Пилатес може да се практикува в спокойствието на собствения ви дом с помощта на книга или видео, въпреки че е доста по-лесно да намериш инструктор в района и да посещаваш тренировките му. Инструкторите са много и затова е добре да се поитнересувате дали има нужния сертификат, за да води правилно вашите упражнения. Позициите, дишането и концентрацията са много важна част от постигането на добри резултати. Настройката е изключително лесна: всичко, от което се нуждаете е постелка и удобни обувки. Въпреки че не е необходимо, би било добре да си закупите и спортен екип за Пилатес, за да може да тренирате със стил!

Какви са ползите от Пилатес? Пилатес не самоще ви направи по-стегнати, по-слаби и по-тонизирани, но и ще подобри стойката след редовно посещение на тренировките.Тялото ви след определен момент ще се издължи и ще стане по-елегантно, балансът и пластичността ще се подобрят и по този начин ще може да се насладите на по-стегнат и по-плосък привлекателен корем. Ако страдате от болки в гърба или страдате от хроничен стрес то Пилатес е един чудесен избор да си помогнете. Вероятността да получите подобни болки след започване на тренировките също намалява поради възобновената сила и гъвкавост.

Джоузеф Пилатес е създал метода. Откритието му се дължи на умния му подход към възвръщането на силата и рехабилитацията както на него така и на други затворници от войната, което довело до специалната техника на статични форми на упражнения.Джоузеф ползвал леглото и пружините в лагера за съпротивление и стабилност докато правел упражненията с другите затворници. Малките движения заедно със стабилността означават, че мускулите са тотално изолирани и може да ги тренирате по-добре и не разчитате на външните мускули.  Много е трудно да се усетят мускулите изолирани, нужно е много концентрация.

Накратко Пилатес е техника, която разтяга и подсилва мускулите и връзката с тялото ви. Болката в гърба обикновено се причинява от лоша стойка или слаби коремни мускули. Пилатес ни учи как да ги стегнем. Заздравявайки мускулите на тялото вие подобрявате стойката и същевременно намалявате болката.

Гръбнакът е друга основна част от тялото, за която ще успеете да се погрижите добре като намалите вероятността за травма. Пилатес е една от най-добрите техники за поддържане на гръбнака в отлично състояние, ясно е , че Пилатес не е създаден само за болежки, а и за да работи с мускулите и да ни помогне с ежедневния стрес и начин на живот.

Въпреки че принципите на Пилатес: контрол, плавни движения, концентрация, прецизност и стабилност може да изглеждат голямо предизвикателство сами по себе си, определно си заслужава да опитате. Тренировките се делят на такива за начинаещи, средно напреднали и напреднали и по този начин вие сами контролирате трудността. Плюс това печелите повече енергия за себе си и любимите си занимания, стегнато дупе и точно тези дрехи, които искахте да си купите миналото лято!
Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......