Спа Идея

Естествени горещи извори и уелнес в риокан

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/07/2018
Потопете се в автентичното японско изживяване.Освежете се физически и психически и се оставете насладата да ви обземе докато се наслаждавате на спиращите дъха гледки и японската архитектура, която ви заобикаля. Риоканът е вид японска къща за гости, който се е формирал като такъв през вековете наред с тадициите в него. Въпреки чe винаги са се радвали на популярност, сега тя е далеч отвъд границите на страната.

Цената и качеството на Риоканите варират драстично и изборът обикновено се базира на личните нужди и очаквания за планираната почивка. Повечето предлагат отлични масажи и се строят около минерални горещи извори. Обикновено хората очакват да могат да се насладят на изворите напълно голи и вече има такава опция да запазите горещите извори само за вас в луксозните и модерни Риокани. Температурата на водата в горещите извори е от 40 до 44 градуса и обикновено съоръженията с топла вода са за мъж и жени. Хубаво е да планувате пътуването през пролетта или есента, за да може да се насладите на горещите извори вън в прекрасните зен градини.

Някои риокани поддържат съоръженията по последен писък на модата и технологията и въпреки всичко не забравят и за дългогодишните си традиции. По този начин не само намирате отлично място с почивни съоръжения и услуги, но и няма нищо по-красиво от това да се насладиш на процедурите и едновременно с това да изпиташ красотата от съзерцанието на Япония.

Ако сте се настанили в стая със сламен под и спите на футон върху под Татами и това ви звучи много интересно, то тогава за вас са традиционните Риокани. Но ако се радвате на комфорта повече отколкото на новите изживявания, то тогава вие трябва да резервирате в модерните Риокани, който най-добре ще се впишат в очакванията ви.

Отпуснете се докато сте в горещите извори или вани, насладете се на професионалните масажи, разходете се в артистично подредените градини обути в дървено сабо или просто съзерцавайте чудесата около вас. Тази невероятна гледа навън, която съществува само в Япония, успокоява съзнанието и тялото се подмладява. Дали ще се настаните край морето, в планините, до някоя река или в бамбукови полета, бъдете сигурни, че уелнес преживяването ще остане в съзнанието дълго време.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......