Спа Идея

4 Лесни начина за постигане на уелнес (2)

4 Лесни начина за постигане на уелнес (2)
От

Публикувана:
Последна редакция: 19/07/2018
Ниво на стрес

По скалата от 1 до 5 ( като 5 е най-високата стойност) как бихте оценили нивото на стрес през деня? Чувствате ли се така сякаш бихте обезглавили някого  (5), всяка всичко се е отърсило от плещите ви (1) или някъде по средата?

Стресът повлиява по-силно отколкото качеството на живот. Стресът може да донесе със себе си високо кръвно налягане или да попречи на отслабването ви, да ви кара да ядете повече или да ви кара да ядете, за да се спасите от стреса. Съществуват много начини да намалите нивото на стрес като се започне от физическите упражнения и медитацията до семплото отпускане или практикуването на дихателни упражнения. Търсите ли лесни начини да намалите стреса в живота си? Ако забелязвате проблем, научете се как да се справяте с него по здравословен начин преди той да е взел най-доброто от вас.

Качеството на сън

По скалата от 1 до 5 (като 4 е най-високата стойност), как спахте последната нощ? Почувствахте ли се добре отпочинали, когато се събудихте тази сутрин (5)? Или се въртяхте и не мигнахте цяла и нощ и през деня се чувствахте ужасно заради това (1)? Или някъде по средата?

Подобно на стреса, лошото качество на съня може да донесе със себе си здравословни проблеми като се започне от натрупване на килограми до подтисната имунна система.

Самоуважение

По скалата от 1 до 5 (като 4 е най-високата стойност), как усещате себе си днес? Чувствате ли се уверени и наперени като рок звезди (5) или все едно нямате значение и няма нищо във вас, което да впечатли останалите (1) или някъде по средата?

Самоуважението върви ръка за ръка със здравословния начин на живот. Ако не мислите, че си заслужава да опитате добрата и здравословна храна, умерените упражнения и по-доброто тяло, то тогава може да изгубите мотивацията си да взимате правилните решения. Когато смятате за себе си, че си заслужавате, вие ще взимате най-добрите възможни решения и ще се грижите за себе си. Не е лесно да се промени положението от хронично ниско себе-уважение до високо самочувствие и увереност, но е възможно. Научете се как да ползвате физическите упражнения, положителното мислене и йога, за да може да се погрижите по-добре за себе си и за тялото си.

Лесно е да се забъркате с числата- калории, килограми и размери на дрехите.Но ако взимате редовно тези мерки за постигане на баланс и уелнес ще видите колко е важно здравето и добруването!

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......