Спа Идея

4 Лесни начина за постигане на уелнес (1)

4 Лесни начина за постигане на уелнес (1)
От

Публикувана:
Последна редакция: 15/09/2019
Посветени сте на здравословен начин на живот. Посещавате редовно фитнес залата точно, когато отваря, грабвате газирана напитка за утоляване на жаждата, донесли сте си плодове и зеленчуци След това се качвате на кантара и разбирате с неохота, че не сте отслабнали и с 1 кг след всичките усилия. Е, заслужава ли си?

Разбира се, че си заслужава. Въпреки че отслабването може да отнеме време, съществуват и други промени в тялото ви- и съзнанието-  които не можете да игнорирате. Само след няколко дни придържане към здравословния начин на живот може да за усети разликата в енергията, с която сме заредени, нивата на стрес качеството на съня и преобладаващите настроения. Следете прогреса си в тези области и ще останете мотивирани и ще се научите да оценявате дори и най-малките промени без значение какво показва кантара.

За да може да живеете здравословно трябва да си набавяте достатъчно енергия, достатъчно сън и е много важно да сте уверени в себе си. Това ще ви помогне да забележите тенденциите и шаблоните (примерно хапвате повече по време на стрес или спите по-добре, когато тренирате сутрин), за да може да постигнете оптимални резултати. И това също може да ви помогне да оцените малките успехи- това е като усещането на увереност, когато тренирате редовно. Затова ви препоръчваме да записвате как се чувствате всеки ден. Ето и няколко съвети за оценяване на ежедневното ниво на уелнес в четирите области.

Ниво на енергия

По скалата от 1 до 5 (като 5 е най-високата степен) как е вашето ниво на енергия днес? Усещате ли жизненост и готовност да посрещнете предизвикателствата на деня (5) или едва успявате да се измъкнете от леглото (1) или сте някъде по средата?

Много фактори могат да повлияят  на нивото на енергия: колко сте спали предишната нощ, под какъв стрес се намирате, дали спортувате прекалено много или прекалено малко (и двете еднакво ни повалят по един и същи начин), качеството на хранене (прекалено много сладкиши и недостатъчно количество полезна храна могат да попречат). Сериозните здравословни състояния като депресията или анемията могат да укажат влияние затова поговорете с лекаря си ако забележите прекалено дълъг период на умора.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......