Спа Идея

Често ли преяждате поради стрес? (1)

От

Публикувана:
Последна редакция: 18/09/2019
Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета когато искат да отслабнат? Сила на волята? Неее. Изкушения? Понякога. Емоционално предизвикан глад? Бинго! Ето затова е нужно повече от добри намерения и информация относно храненето и физическите упражнения, за да е успешно нашето начинание. Възможността ни да се справим с трудните ситуации и чувства ефективно- без да се втурваме към храната и яденето- е необходима основа за успешен план за отслабване и здравословен начин на живот.

За щастие има много стъпки, които може да извървите към поддържането на психическите цилиндри по време на трудните периоди. Тези стъпки варират в широки граници от основни техники за релаксация до развитие на мрежа от хора, които да ви подкрепят. Други начини включват:

 

 • Пишете си в тефтерче какво отключва емоционалния ви глад
 • Култивирайте психическо и физическо здраве чрез медитация, масаж и йога
 • Развийте добри умения за справяне с проблемите

Но имайте предвид,че всички тези неща отнемат време и има много случаи, когато решението ви трябва точно сега; стъпете здраво на земята, фокусирани и способни да вземате добри решения. Все пак не винаги имате време да се разхождате, да релаксирате в гореща вана или да се обадите на приятел и да споделите какво ви мъчи. Ето какво ви предлагаме ние- 3-минутен трик за справяне със стресовите ситуации на момента.


Минута 1: Запазете самообладание

Емоционалното хранене се случва, когато загубите връзка с разумното си АЗ. Самият стрес не е това, което ви кара да посегнете към храната. Всъщност стресът често е добро нещо и вашето разумно АЗ го знае! Имаме нужда от физическия стрес на спорта, за да поддържаме телата си в добра форма също както се нуждаем от стреса на интелектуалните и емоционални предизвикателства, за да поддържаме съзнанието си здраво.

Девет от десет пъти това, което води до емоционалното преяждане е сериозна главоблъсканица от сорта на недоразумения, неразбирателства и емоционални избухвания без да е имало нужда и всички те предизвикват това състояние. Тази главоблъсканица превръща всяка ситуация в нещо, което ви кара да се чувствате безсилни, погълнати, засрамени и страхуващи се- и всичко това ви праща в кухнята, за да намерите нещо, с което да се нахраните тези екстремни чувства. Но когато останете разумни и стъпили здраво на земята по време на стрес, вие имате много варианти.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......