Спа Идея

Карлови Вари- спа лукс и легендарна архитектура

От

Публикувана:
Последна редакция: 22/08/2019
Карлови Вари (или още познат като Карлсбад) е най-популярния чешки спа курорт. Със своята изискана архитектура и космополитна клиентела, Карлови Вари е най-големия и оживен спа курорт в Чехия. Простира се по дължината на река Тепла, което от своя страна ви кара да се чувствате все едно сте в романтичен филм; пастелните фасади на спа къщите Бел Епок прикриват луксозните интериори; стилните кафенета и ресторанти ви канят да се отбиете за кафе и десерт, а защо не и хубава книга; посетителите са всички възрасти се наслаждават на прекрасните разходки по пътеките. Но е съвсем лесно да избягате в тихите зелени прегръдки на обграждащите града хълмове, където може да се разходите по маркираните пътеки и да се насладите на невероятните гледки на града отгоре.

 Панорамна гледка на Карлови Вари

Карлови Вари предлага невероятни спа хотели и спа къщи и цените варират според това дали бихте избрали 5 звезден лукс или туристическа класа. Спа процедурите могат както да подпомогнат метаболитни и гастро-чревни проблеми, така и почти всички медицински и козметични състояния, а несъмнено могат да спомогнат за пълна релаксация и подмладяване на организма.

Най-големият и известен спа курорт в Чехия е бил основан през 1358 година  и е прословут културен център в региона. Посетителите могат да се насладят на разнообразие от културни мероприятия- от концерти под небето до международни филмови фестивали провеждани всяка година през септември в спа хотел Термал. Този атрактивен курорт е обсипан с имения от 19-ти век и хотели в императорски стил, които неведнъж са посещавани от императрица Мария Тересия, дон Педро II (император на Бразилия), Бах, Бетовен и дори Казанова . Карлови Вари може да се похвали с 12 минерални извора и техните води са подходящи да лекуват чревни и храносмилателни проблеми, диабет алергии и проблеми с обмяната на веществата.

Най-популярният спа хотел Бристол е разположен в квартал, който едно време е бил наричан „Английският квартал” и се състои от 5 сгради заобиколени от невероятно красива градина. Петте различни сгради предлагат стаи за всякакъв тип гости и всеки бюджет. Но когато стане въпрос за процедурите може да се потопите в спокойствието и неописуемата релаксация, които предлагат Кнайп процедурите, акупунктура лимфен дренаж и много други, които се провеждат под лекарско наблюдение за дълготраен ефект. Процедурите са индивидуални според състоянието на клиента и съпътствани винаги от изследвания на вътрешното състояние на организма, за да се изяснят причините на заболяванията.

Атракции

Карлови Вари може да се похвали с отлична архитектура като тази на бароковата църква Света Мария Магдалена. Други значими места са Руската православна църква със златни кубета Свети Петър и Павел, която е построена с дарения от руски знатни фигури.

Карлови Вари е известен и със стъкларската си фабрика и определено ще имате възможност да разгледате и да се сдобиете с невероятно красиви стъклени предмети на изкуството.

Билковият ликьор Бешеровка, който се прави отново в Карлови Вари е известен със своите медицински свойства. На вкус е доста ароматен и е жълт на цвят, прави се по тайна рецепта от билки. Заводът предлага туристически обиколки за дегустация.

Наблизо е и средновековния град Локет, който пък може определено да грабне вниманието ви с готическите замъци и центъра си, които доста често са снимачна площадка за много филми.

Не на последно място бихме искали да представим замъка Бечов над Тепла, който наскоро е реновиран и предлага туристически обиколки на терасираните си градини.

Забавления в свободното време

Карлови Вари е приел в сърцето си едно доста атрактивно голф игрище. Н освен това предлага и невероятно богата мрежа от пътеки за разходка и летуване по обсипаните с дървета хълмове.  Някои от пътеките са и невероятно подходящи за маунтин байк. Японската градина разположена точно до санаториума Ричмънд е спокойно място чудесно за медитация.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......