Спа Идея

Пилинг с кафе за страхотно тяло (1)

От

Публикувана:
Последна редакция: 22/08/2019
В днешни дни заобиколени от високите технологии и замърсяването на околната среда, ние трябва се грижим добре за здравето и красотата си. Сега е лесно да сме здрави и красиви едновременно. Всяка жена може да е красива ако има красива кожа коса и нокти А за да остане невероятно очарователна и атрактивна жената, тя трябва редовно да прави определени процедури, за да тонизира кожата и да забави стареенето. А как по-лесно и бързо от пилинг, за да имаме красива и здрава кожа.

Нашата кожа е известна и още като епидермис. Освен предпазни функции, кожата е в контакт с външния свят и точно поради тази причина кератинизираните мъртви клетки се трупат върху повърхността на кожата. От време на време те трябва да се премахват, за да се избегне запушването на порите. Освен това кожата трябва да се подхранва интензивно с кислород. И все пак да не забравяме, че душ или вана не са достатъчни за премахването на мъртвите клетки.

Вие може да потърсите помощ от професионалисти, които предлагат пилинга като един от най-ефективните процедури. Пилингът е техника за премахване на мъртви клетки чрез нанасяне на различни продукти съдържащи абразивни частици. Най-търсените продукти са тези, които съдържат смляно кафе. Много от спа центровете предлагат пилинг с кафе. Но ако смятате, че е твърде скъпо за вас да посетите спа център, е тогава може да пробвате и у дома.

Тази процедура на пилинг с кафе е доста нежна и почиства чудесно кожата. Кожата се овлажнява и подхранва с повишена еластичност и в резултат на всичко това ние се чувстваме отлично. Кафето е доста широко използвано в козметологията заради високото си съдържание на кофеин. Кафето подпомага:

 

 • биохимичните процеси в клетките
 • стимулира деленето на клетките (обновяването на клетките)
 • изхвърлянето на мазнините
 • бори се упорито с целулита
 •  

Кафеените зърна съдържат витамини от групата В, органични киселини, мазнини, протеини масла и въглехидрати, които пълноценно подпомагат рехабилитацията на еластичността на кожата, предотвратяват преждевременното стареене. В кафето има антивъзпалителни и слънцезащитни свойства, омекотява кожата и я овлажнява. Суровите кафеени зърна действат като силен антиоксидант. Ароматът на кафето подобрява респираторните функции на белите дробове и стимулира функциите на мозъка.

Козметолозите обикновено използват специални продукти от известни козметични компании. Тези продукти съдържат натрошени неизпечени кафеени зърна, които служат като абразивни частици, ароматни есенции и други активни съставки. Маслото като компонент от такива продукти е по-добре да се нанесе първо върху кожата, тъй като е много лесно да се нарани кожата със смляно кафе. Нанесете малко от маслото върху кожата с леки масажни движения. Ако отидете в спа център за такава процедура е добре преди това да отидете в сауната за малко, тогава ще имате най-добър резултат от процедурата, тъй като кожата ви вече ще е омекнала и податлива на външни влияния.Винаги е въпрос на личен избор дали да направите процедурата върху цялото тяло или само върху определени места. Най-честите места за пилинг с кафе са:

 

 • Бедрата
 • Дупето
 • Корема
 • Ръцете

Тази процедура е доста по-ефективна ако се направи от специалист, тъй като процедурата ексфолира мъртвите клетки от тялото, почиства нежно и влиза дълбоко в кожните слоеве. Освен това пилингът подпомага:

 

 • прочистването на организма от отпадъчните продукти и токсините
 • подобрява микроциркулацията на кръвта
 • стимулира се регенерирането на клетките от най-горния слой на кожата

Определено ще усетите отпочинали и в добро настроение след аромата на кафе и вашата кожа ще ви се отблагодари с гладкост, деликатност и кадифена красота.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......