Спа Идея

Антицелулитни кремове- плюсове и минуси (1)

Антицелулитни кремове- плюсове и минуси (1)
От

Публикувана:
Последна редакция: 22/08/2019
В ежедневната си борба за съвършенство, борбата с целулита заема първите места. Тази неприятна и омразна за жените „портокалова кожа е толкова дразнеща особено в ситуации, когато всичко друго изглежда почти идеално. В борбата за красотата ни всички средства са позволени. Първото нещо, за да което се сещам, когато искам да се отърва от целулит е покупката на антицелулитен крем.

Самата идея за елиминирането на портокаловата кожа докато си стоя у дома и втривам в кожата скъп антицелулитен крем от някоя много рекламирана марка изглежда на-простото и лесно решение. Наистина ли е така обаче? Може ли антицелулитен крем ефективно да премахне всички тези изпъкнатинки и вдлъбнатинки от тялото ни? Може ли кожата ни да е гладка отново? Толкова ли е ефективен антицелулитния крем колкото пише и в брошурите? А дали са наистина безопасни както си мислим?

Като за начало искам да спомена, че козметолозите спорят в продължение на години относно фразата „антицелулитен крем”. По тяхно мнение това не е много вярно, логично и точно. Козметичният продукт, който се нанася на кожата може да има единствено второстепенна роля, но не може да е основния метод за борба с целулита, който в повечето случаи не е просто козметичен дефект, а нездравословно състояние на тялото.

Обаче нещата не са толкова безнадеждни все пак като говорим за антицелулитните кремове. Определено не може да им се отрекат  положителните страни при справянето с определени проблеми. Дължат се на активните съставки включени в тяхната формула, антицелулитните кремове имат положителен ефект върху кожата.

Формулата на антицелулитните кремове често включват екстракти от морски водорасли, кофеин, активни тонизиращи агенти (ментол, конски кестен, бръшлян, гинкго билоба, и др.), витамини антиоксиданти, Л-карнитин. Всички тези съставки помагат на тялото да гори мазнини, особено ако се избере правилния продукт и няма противопоказания и алергични реакции към продукта. Добър антицелулитен крем може да е по-добър избор от скъпите медицински процедури за премахване на целулит Не всички антицелулитни кремове са достатъчно добри, за да преборят целулита и затова е добре да се интересувате от правилните съставки, за да преборите ефективно целулита. След нанасяне на добре избран крем върху кожата, тя става гладка и еластична, видът на засегнатите от целулит места се подобрява и трапчинките са по-малко забележими.

Ако сте в първоначалния етап- трапчинките се виждат само ако притиснете кожата и те са едва забележими- трябва да се упражнявате всеки ден и да втривате активен антицелулитен крем. В този случай козметиката определено ще помогне да елиминирате неприятното състояние на кожата.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......