Спа Идея

10 притеснителни моменти по време на масаж (1)

От

Публикувана:
Последна редакция: 21/07/2018
Трябва ли да оставя бакшиш? Трябва ли да сме голи? Трябва ли да кажем на масажиста ако масажът не е толкова дълбок, колкото трябва? Какво да направя ако се притеснявам от тялото си и голотата?

Ето и отговорите на 10-те най-често възникващи въпроси, за които искаме да попитаме, но се притесняваме.

1. Трябва ли да дам бакшиш на масажиста?

Ако сте в спа салон или спа хотел и сте доволни от услугите е нормално да оставите бакшиш за услугите. Но от друга страна няма ясно установени правила, когато става въпрос за масаж в медицински центрове. Ако не сте сигурни, не се притеснявайте да попитате дали е прието да се оставя бакшиш на това място. Може да се обадите предварително да попитате ако не искате да попитате самия масажист.

Ако оставянето на бакшиш не е прието, винаги можете да покажете благодарността си като препоръчате масажиста на приятели, семейство и колеги.

2. Трябва ли да сваля бельото си преди масаж?

Много хора предпочитат да останат с бельото си по време на масаж докато други предпочитат да са напълно голи. Това зависи само от вас. Ако проблемните ви места, които ще се третират по време на масаж като долната част на гърба, бедрата, дупето, стегнатото бельо може да възпрепятства работата на масажиста, но прашки при жените или по-изрязано бельо при мъжете ще свърши работа. Ако махнете бельото си, лицензираните масажисти трябва да подсигурят покриването на тялото ви с хавлия или чаршаф. Само третираните места се откриват и след това отново се покриват.

3. Какво да направя ако заспя по време на масаж?

Много хора заспиват по време на масаж. Това е много често срещан резултат от масажите. Не се притеснявайте от това. Всъщност това говори много добре за вашия масажист.

4. Ще бъде ли там масажистът докато аз се събличам?

В повечето случаи масажистът ще напусне стаята, за да можете да се съблечете и да легнете на масажната маса (обикновено с лице към масата) под горния чаршаф или покрити с хавлия. Не се притеснявайте, че масажистът ще влезе докато се събличате, тя/той винаги ще почукат на вратата и ще ви попитат дали сте готови преди да влязат.

5. Трябва ли да говоря с масажиста по време на масажа?

Въпреки че някои хора предпочитат да разговарят по време на масажа, не се чувствайте длъжни да говорите по време на процедурата. Все пак по време на процедурите не сте на коктейл!

Спокойно затворете очите и се отпуснете, това правят по-голямата част от хората. Дълбокият масаж на тъканите и спортният масаж обикновено изискват обратна връзка с масажиста. Масажистът ще иска да се увери дали докато работи върху по-дълбоките слоеве мускули не ви причинява дискофорт.

Споделете с масажиста ако:

 

 • В масажната зала е прекалено горещо или прекалено студено
 • Изпитвате болка
 • Имате въпроси относно масажа
 • Има нещо, което сте забравили да питате по време на консултацията
Прочетете още тук.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......