Спа Идея

Не искате да спортувате?!

От

Публикувана:
Последна редакция: 15/09/2019
Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни помагат да изгорим излишните килограми, прави ни да изглеждаме по-слаби, но също така помага и да сме по-здрави и щастливи. Редовните упражнения предотвратяват болести като сърдечни проблеми, депресия и дори рак. Упражненията дават на тялото енергия и сила и правят ума по-остър и по-дълго време нащрек.

Повечето хора знаят това и въпреки това не искат да спортуват. Е, имат си своите причини. Някои казват,че упражненията са прекалено скучни или просто не могат а намерят свободно време в забързаното ежедневие. Други пък мислят, че упражненията са твърде трудни и напрягащи за тялото.

Затова въпросът е как да изградим мост над бездната между ясния факт, че тялото се нуждае от повече упражнения и това да накараме човек да иска да спортува?

За хората, които смятат тренировките за скучни, трябва да се намери някаква форма на физическо усилие, което да е забавно и по този начин да се прави редовно и да се чака с нетърпение следващата тренировка. Може да направите няколко дължини в басейна. Може да разходите кучето и да помятате фризби или пръчки в парка до вас. Но ако няма басейн близо до вас или пък не можете да плувате, то тогава тенис на корт е идеалното решение за вас. Ако ли пък не просто една разходка в квартала е достатъчна. Упражнениятане винаги трябва да включват ходене до фитнес залата през цялото време.

За хора, чието извинение е, че нямат време за това или не харесват да спортуват сутрин както препоръчват повечето фитнес треньори, тогава решението е да се намери удобно и подходящо за тях време. Няма значение кога ще е това, стига да се прави редовно и продължително. Подходящото време е времето, когато на вас ви е удобно.

За хората, които са обезкуражени понеже не виждат никакъв ефект от от тренировките си, отговорът за тях е да се води дневник по дни и списък с упражнения и тяхното времетраене. Като си записвате всички видове упражнения и техните повторения, как сте се чувствали преди и след тях, както и интензивността на тренировката, ще знаете наистина какъв е прогреса и защо нямате промяна в телосложението. По този начин ще успеете да се е мотивирате да тренирате по-усърдно и наистина ще постигнете желаните резултати!

За онези от вас, които наистина са отегчени от физическата активност, отговорът на това е да се въведе разнообразие в рутината. Не е нужно да правите една и съща тренировка всеки ден. Както и не нужно да е всеки ден, а е хубаво и да се почива от тренировките.

Физическата активност и тренировките тръбва да са нещо наистина забавно, а не задължение. Рутината ви трябва да устройва и начина ви на живот, а не обратното! Но определено може да ни помогне да повишим самочувствието си, а защо не и няколко размера от дрехите!

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......