Спа Идея

50-те най-добри спа хотели в света- (4)

От

Публикувана:
Последна редакция: 19/07/2018
В Камалая Кох Самуи, Тайландско спа и холистично убежище, където може да се насладите на здравословна почивка. Техните уелнес програми предлагат детоксикиращи програми, йога, фитнес и контрол на теглото. Ако търсите персонални програми екипът на Камалая  ще създаде здравословна програма от холистична медицина, спа и лечебни терапии. Не е нужно да се притеснявате за нищо, единственото необходимо е да се насладите на релаксиращата и възстановителна почивка.

Уникалното холистично преживяване е синергия между лечебните терапии от Изтока и Запада, необикновено красивата натурална обстановка, вдъхновяваща здравословна кухня, групови и индивидуални уелнес програми.
Камалая е рай; място да се отпуснем и да се чувстваме добре и да се отдадем на важните неща от живота; да свалим бронята и да се вслушаме в гласа на сърцето; да се отдадем да дълбоко вдъхновение и мъдрост.

Спа курортът Камалая е разположен около пещерата на Монаха, която някога е служела на будистките монаси като място за медитация и духовно възнаграждение. Дори името на спа курорта сочи неговата същност- лотос (камал) и царство (алая), древен символ на растежа и развитието на човешкия дух.
 
Камалая Кох Самуи Уелнес и Холистичен спа курорт съчетава разнообразие от Ориенталски и Западни лечебни практики. Опитни терапевти и професионалисти предлагат разнообразни процедури, консултации, класове, семинари и програми за индивидуални и групови терапии:

 • Лични здравословни и лайфстайл консултации
 • Консултации и процедури според Китайската медицина, Натуропатия, Хомеопатия и Западна медицина
 • Аюрведа процедури от индийски специалисти
 • Холистични уелнес програми: индивидуални програми по детоксикация и подмладяване Азиатска наслада, ревитализиране, релаксация, персонална йога
 • Диагностични процедури с био-резонанс, хранителен анализ
 • Хидротерапия на дебелото черво с озон
 • Билкова парна баня, инфрачервена сауна контрастни басейни (горещи и студени) включително плитък басейн и басейн за почивка.
 • Терапевтични масаж включително и лимфен дренаж, традиционен Тай масаж Чи Ней Цанг (масаж на коремните мускули), Туй На (акупресура).
 • Билкови процедури
 • Персонални фитнес уроци
 • Йога, Пилатес, Чи Гонг, Тай Чи и Медитация

Лечебната сила на природата

Естествената околна среда на Камалая, вдъхновяващ палат от гледки, звуци, аромати, вдъхновява и засилва лечебното преживяване. Камалая има дизайн, който е обърнал огромно внимание на разнообразието от елементите на мястото, където се намира. Тази умишлена насока е постигнала резултати отвъд това, което можем да си представим; Камалая е създадена така, че различните теми на природните елементи да могат да подхранват и вдъхновяват духа. В пределите на Камалая има различни гледки- море, земя, потоци, езера, открити небеса, цветни хълмове; мястото резонира енергия и ви свързва с природата чрез всички ваши сетива.

Уелнес съоръжения

Вплитайки обкръжаващата природа в дизайна на Камалая, спа курортът предлага спа процедури на открито, както и в добре проветрени зали. Абсолютно всички стаи за гости имат спиращи дъха гледки.

Преди и след спа процедурите се предлагат възможности да си помързелувате в терасираните плитки басейни, да релаксирате в бар Еликсир на върха на хълма, където коктейлите се сервират всред невероятна гледка към океана или да разпуснете в уникалната парна баня.

Билкови Парни бани и обширни басейни

Парната баня на Камалая е оборудвана с вътрешен водопад и външна естествена скала за стена. Три басейни за потапяне с различни температури са в близост, за да може да се охлади тялото след парната баня. И всичко това с невероятна успокояваща гледка към брега насред тропическата растителност.

 • Инфрачервената сауна предлага дълбоко проникваща горещина, докато се поддържа температура на въздуха от около 32-45 градуса. Ползва се за много терапевтични цели: симулира циркулацията, повишава метаболизма и гори калории, предизвиква детоксикация, за да прочисти тялото. По време на сауната може да слушате приятна фонова музика.
 • Йога Павилионът е разположен на върха на един от хълмовете. Това открито място с естествен дървен под е чудесно за практикуване на йога и за подсилване на връзката с природата. Павилионът е сгушен сред гигантски гранитни блокове и дървета и съчетава всички природни елементи, както и предлага спираща дъха гледка към океана, островите и планините.
 • Фитнес Център Шакти е напълно оборудване с тежести и уреди, където може да получите индивидуална консултация за фитнес тренировки, Пилатес и други.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......