Спа Идея

Торфена спа терапия?! (1)

От

Публикувана:
Последна редакция: 15/09/2019
Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото. Историческите документи демонстрират многобройните употреби на тресавищната кал в процедурите за лечение на хора. Терапевтичните качества на тресавищната кал са били ценени хиляди години. Днес лечебните и свойства правят тресавищната кал много популярна форма на натурална превантивна медицина в спа центровете из цяла Европа.

Колко често трябва да правим торфена терапия?

Някои хомеопати препоръчват поне 2-3 вани на седмица за около 25-30 минути. Пълен курс от процедури са налични само на 21 спа центрове в Европа. След процедурите се взимат поддържащи бани по веднъж седмично. За да си направите торфена процедура сложете с 180- 240 г специалния торф към горещата вана. Отпуснете се за около 20 -25 минути. След ваната се изплакнете и починете в леглото за около час.

Колко време след това ще усетим ползите от торфената терапия?


Повечето хора усещат ползите в рамките на 24 часа след като са посетили торфена спа процедура Други пък усещат приятните ефекти до 20-тата мунута след процедурата.

Тор фена спа процедура и детоксикиране


Торфената спа процедура играе важна роля при детоксикирането на тялото. Всеки ден нашите тела са изложени на множество токсини в околната среда и постъпват в телата ни чрез водата, земята, въздух и дори храна. Телата ни се опитват да преработват или елиминират тези токсини, но с толкова много химикали и токсини в околната среда нашите тела не успяват да се справят- докато премахнат едни токсини вече сме изложени на 10 пъти повече. Детоксикирането е жизненоважно, за да можем успешно да премахнем токсините от нашите тела.

Повечето от тези токсини се съхраняват в нашите мастни тъкани. Горещината от торфената спа процедура мобилизира токсините в тези тъкани, повишава циркулацията и позволява токсините да се изхвърлят от тялото главно чрез кожата. Премахването на токсините подобрява невероятно цялостното състояние на здравето ни.

Какви са ползите от торфената спа процедура?

Някои от ползите от тази спа процедура са:

 • Поддържа младежкия ни вид: специалната торфена смес съдържа антиоксиданти, които увеличават колегеновото производство, което пък от свой ред спомага за регенерирането на клетките и забавя процеса на стареене.
 • Стягащо действие:Торфената спа процедура поддържа добре кожата и по този начин и дава по-гладък и свеж вид.
 • Детоксикиращо действие: Торфената спа процедура премахва мъртвите клетки, токсините и други нечистотии от тялото.
 • Отпускащо действие върху тялото: Торфената спа процедура успокоява и облекчава мускулните проблеми и проблемите засягащи костите и гръбначния стълб причинени от преумора: артрит и ревматизъм.
 • Намалява стреса.
 • Подобрява имунната система.

Още от Спа Идея

 • 2013-04-11 06:25

  Кой единственият и най-голям проблем на хората подлагащи се на диета, когато искат да отслабнат? Сила на волята?......
 • 2012-12-30 14:01

  Тялото се нуждае от физическа дейност и няма аргумент против това твърдение. Физическите упражнения не само ни......
 • 2012-10-18 08:00

  Следващите 25 закусчици дават на организма около 100 калории и ни потушават глада до следващото основно ястие без да......
 • 2012-10-16 04:14

  Тресавищната торф или или тресавищна кал се е ползвала от векове, за да тонизира, детоксикира и балансира тялото.......
 • 2012-10-15 07:56

  За да имаме красива кожа, тен и тяло трябва да се яде правилно и здравословно. Някои от най-добрите разкрасителни......