Рецепти

Готварски рецепти

Рецепта можете да намерите като въведете името й или някоя от съставките, за които търсите рецепта

Въведете текст:
 

Вдъхнови ме!

Търсите вдъхновение? Нека medical.bg избере рецепта изненада само за Вас.

Напитка
Салата
Предястие
Зеленчукова изненада

НОВИ И ИЗБРАНИ РЕЦЕПТИ

Най-новите предложения от medical.bg

Само 10 минути ви делят от удоволствието да вкусите от тази ароматна и свежа плодова напитка!

Време за приготвяне:
10 минути

Необходими продукти:
•    2 нарязани на парченца плода манго (обелени и с отстранена костилка)
•    2 чаши шербет от манго
•    360 грама обезмаслено кисело мляко с вкус на ванилия
•    1 и 1/2 чаши обезмаслено прясно краве или соево мляко

Начин на приготвяне:
1. Поставете всички продукти в блендер. Пюрирайте до получаване на напълно гладка смес.
2. Пресипете получената течност в чаши.
3. Сервирайте и консумирайте напитката непосредствено след нейното приготвяне.

Количество:
6 чаши
Рецепта Кал. Маз. Хол. Прот. Въгл. Фибри Н.Маз. М.Н.Маз. П.Н.Маз.
Говеждо с кориандър и орзо 260 4.5 g. 20 mg. 17 g. 38 g. 3 g. 1 g. - -
Свинско с червени боровинки, джинджифил и тиква 400 10 g. 75 mg. 26 g. 51 g. 7 g. 4 g. - -

Избрани рецепти и енергийни стойности

 
Рецепта Кал. Маз. Хол. Прот. Въгл. Фибри Н.Маз. М.Н.Маз. П.Н.Маз.
Телешки кебап “Изтокът среща Запада” 200 5 g. 75 mg. 31 g. 8 g. 2 g. 1.5 g. - -
Свинско на скара в саламура от ябълков сок и кленов сироп 190 6 g. 95 mg. 34 g. - - 2 g. - -
Телешки бургери с боб на скара 330 7 g. 70 mg. 23 g. 44 g. 7 g. 2 g. 0.5 g. -
Кебап на скара със сос Цезар 360 4.5 g. 75 mg. 33 g. 46 g. 6 g. 1.5 g. - -
Свинско филе на скара по Карибски 240 7 g. 90 mg. 33 g. 11 g. 2 g. 2.5 g. - -
Свинско на скара с горчица и зелени чушки 240 9 g. 75 mg. 28 g. 10 g. 2 g. 3.5 g. - -
Пикантно свинско месо на скара със ананасова салца 270 9 g. 110 mg. 39 g. 8 g. 1 g. 2.5 g. - -
Телешки пържоли на скара с нектарини 340 7 g. 125 mg. 51 g. 18 g. 1 g. 2.5 g. - -

Легенда:

Кал. - калории
Маз. - мазнини
Гол. - холестерол
Прот. - протеини
Въгл. - въглехидрати
Н.Маз. - наситени мазнини
М.Н.Маз. - мононенаситени мазнини
П.Н.Маз. - полиненаситени мазнини