Рецепта за Салата с пуешко месо и червени боровинки

Салата с пуешко месо и червени боровинки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
За салатата
•    2 купички сварено и нарязано на кубчета пуешко месо
•    4 купички накъсана на малки парченца маруля
•    1 голяма почистена и нарязана на ситно червена ябълка
•    1 обелен и разделен на резени портокал или мандарина
•    1/4 купичка сушени червени боровинки
•    3 с.л. едро счукани орехи
•    3 обелени и нарязани кивита
За соса
•    1 купичка желиран сос от цели боровинки
•    1/4 чаша охладен пресен портокалов сок без добавки

Начин на приготвяне:
1. В голяма купа смесете пуешкото месо, ябълката, боровинките, портокала и орехите.
2. В по-малък съд смесете соса от боровинки и портокаловия сок.
3. Разпределете марулята в 4 чинии или купи за салата.
4. Непосредствено преди сервиране смесете и разбъркайте набързо съдържанието на голямата и малката купа.
5. Украсете салатата с резени киви.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 398
Мазнини: 5 g.
Холестерол: 70 mg.
Протеини: 31 g.
Въглехидрати: 59 g.
Фибри: 6 g.
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа