Рецепта за Суфле с тиквички

Суфле с тиквички


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    2 и 1/2 купи тиквички
•    120 грама обезмаслено крема сирене
•    4 супени лъжици настъргано сирене Пармезан или Швейцарско сирене
•    1 яйчен жълтък
•    2 разбити на пяна яйчни белтъка
•    1 супена лъжица царевично брашно
•    Сол и черен пипер на вкус
•    Щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 120 градуса.
2. Задушете тиквичките и ги смачкайте на пюре.
3. Запържете тиквичките на висока температура в тиган с незалепващо покритие. Бъркайте от време на време, докато влагата се изпари напълно. Малко по малко към тиквичките прибавете и царевичното брашно. Трябва да се получи гъста смес. Добавете крема сиренето, настъргания Пармезан или Швейцарско сирене, яйчния жълтък и разбитите на пяна белтъци.
4. Изсипете сместа в по-голям съд и гответе на водна пара в продължение на 35 минути.
5. Прехвърлете сместа в тава и печете във фурна в продължение на още 10 минути.
6. Сервирайте веднага.

Забележка: Бихте могли да приготвите рецептата, като вместо тиквички използвате праз, целина, карфиол, моркови или гъби.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа