Рецепта за Зеленчуков миш-маш

Зеленчуков миш-маш


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Ястието съдържа богати на витамин А и С зеленчуци.

Необходими продукти:
•    2 чаени лъжички сусамово олио
•    1 и 1/3 купи броколи
•    1 и 1/3 купи карфиол
•    1 и 1/3 купи нарязани на лентички моркови
•    1/3 купа пилешки бульон с ниско съдържание на сол (при необходимост може и повече)
•    1 чаена лъжичка ситно нарязан чесън
•    1/2 чаена лъжичка накълцан пресен джинджифил (или 1/8 чаена лъжичка смлян джинджифил)
•    2 чаени лъжички светъл соев сос
•    1 чаена лъжичка царевично брашно разтворено в 1 супена лъжица вода

Начин на приготвяне:
1. На умерена температура загрейте един голям тиган с незалепващо покритие. Покрийте дъното му със сусамово олио. Добавете зеленчуците и ги задушете за около минута-две.
2. Прибавете пилешкия бульон, чесъна и джинджифила и разбъркайте. Оставете тигана на котлона в продължение на още 4-5 минути, като през цялото време бъркате непрекъснато. При необходимост добавете още пилешки бульон.
3. Намалете котлона, избутайте зеленчуците встрани и в освободилото се пространство изсипете соевия сос и сместа от царевично брашно и вода и разбъркайте. След това върнете зеленчуците и ги смесете с получилия се сос. Оставете тигана на котлона за още около минута. Ястието е готово за сервиране.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 67
Мазнини: 2.7 g.
Холестерол: 0.4 mg.
Протеини: 3 g.
Въглехидрати: 10 g.
Фибри: 3 g.
Наситени мазнини: 0.4 g.
Мононенаситени мазнини: 0.9 g.
Полиненаситени мазнини: 1.1 g.


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа