Рецепта за Зеленчуково суфле

Зеленчуково суфле


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Ястието може да се сервира като гарнитура, а може да се използва и като плънка за омлет.

Необходими продукти:
•    180 грама маринован артишок
•    1 и 1/2 чаени лъжици масло от рапица
•    1 малка глава бял или жълт лук (ситно нарязан)
•    1 чаена лъжичка ситно нарязан чесън
•    2 купи нарязано на кубчета и добре оцедено твърдо сирене Тофу
•    1 купа настъргани тиквички (приблизително една по-голяма тиквичка)
•    2 големи яйца
•    1/2 купа яйчен заместител (или 4 яйчни белтъка)
•    1/4 купа трохи от бял хляб (или галета)
•    1/2 чаена лъжичка сух риган
•    1/2 чаена лъжичка сол
•    1/4 чаена лъжичка черен пипер
•    1/2-1 чаена лъжичка сос Табаско
•    1 и 1/2 купи настъргано нискомаслено твърдо сирене Чедър
•    2 супени лъжици ситно нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 160 градуса. Намажете с масло от рапица дъното на тава за печене.
2. Изплакнете и оцедете маринования артишок. Нарежете големите парчета на по-малки.
3. Покрийте дъното на средно голям тиган с незалепващо покритие с масло от рапица и го загрейте. Поставете лука, чесъна и сиренето Тофу в тигана и ги запържете за около 3-5 минути. След това прибавете артишока и настърганата тиква и разбъркайте добре. Отстранете тигана от котлона.
4. В голяма купа смесете яйцата, яйчния заместител, хлебните трохи, ригана, солта, черния пипер и соса Табаско. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Към тази смес прибавете сместа от сирене, магданоз и артишок. Разбъркайте.
5. Изсипете общата смес в предварително приготвената тава и печете в продължение на 30 минути. Оставете ястието да изстине, след това го нарежете на малки хапки и го сервирайте. Може да се консумира както топло, така и студено.

Количество:
8 порции за аперитив или 4 порции за предястие


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 188
Мазнини: 8.5 g.
Холестерол: 64 mg.
Протеини: 16 g.
Въглехидрати: 12 g.
Фибри: 2.5 g.
Наситени мазнини: 3.2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа