Рецепта за Задушени зеленчуци с чесън

Задушени зеленчуци с чесън


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Бихте могли да замените предложените в тази рецепта зеленчуци с такива по ваш избор.
 
Необходими продукти:
•    2 и 1/2 купи нарязано на половинки брюкселско зеле (приблизително 250 грама)
•    2 и 1/2 купи резени тиквички (приблизително 250 грама)
•    1 голям нарязан на кубчета домат
•    4 супени лъжици зехтин
•    1 чаена лъжичка ситно нарязан чесън
•    1 супена лъжица настъргано сирене Пармезан

Начин на приготвяне:
1. Поставете брюкселското зеле и тиквичките в подходящ за микровълнова фурна съд и ги залейте с няколко супени лъжици вода. Включете микровълновата фурна на максимална мощност и задушете зеленчуците в нея. Оцедете излишната вода.
2. Изсипете зехтина в голям тиган с незалепваща повърхност. Запържете за кратко чесъна в загрятата мазнина. Прибавете брюкселското зеле, тиквата и домата. Пържете/ задушавайте докато зеленчуците придобият желаната от вас крехкост. Поръсете с Пармезан и сервирайте!

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 94
Мазнини: 5 g.
Холестерол: 0.6 mg.
Протеини: 4 g.
Въглехидрати: 11 g.
Фибри: 5 g.
Наситени мазнини: 0.8 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа