Рецепта за Пълнени пъстроцветни чушки

Пълнени пъстроцветни чушки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    6 чушки с различен цвят (червена, зелена и жълта) – измити и почистени от семките
•    1/2 чаша кафяв ориз
•    6-8 сушени и нарязани на парченца кайсии
•    2 супени лъжици сушени червени боровинки
•    6-8 предварително изпечени, обелени и нарязани на тънки филийки кестена (могат да бъдат заменени с орехи или бадеми)
•    1/2 купа меко сирене Тофу
•    1/4 чаена лъжичка индийско орехче
•    Сол и черен пипер на вкус
•    6 листа от босилек – за декорация

Начин на приготвяне:
1. Сварете кафявия ориз.
2. Докато оризът се вари, измийте и почистете чушките.
3. Загрейте фурната до 180 градуса и намажете избраната от вас тава за печене с мазнина.
4. В достатъчно дълбок съд смесете сварения ориз, кайсиите, червените боровинки, кестените, мекото сирене Тофу, индийското орехче, солта и черния пипер.
5. Разпределете приготвената смес между 6-те чушки и ги напълнете. Наредете чушките в тавата и печете до пълно омекване на чушките. Обикновено това отнема между 30 и 40 минути.
6. Гарнирайте чушките с листата от босилек и сервирайте!

Количество:
6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 124
Мазнини: 1.1 g.
Холестерол: -
Протеини: 4.6 g.
Въглехидрати: 26.6 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа