Рецепта за Рулца от швейцарско цвекло по италиански

Рулца от швейцарско цвекло по италиански


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    12 средно големи листа от швейцарско цвекло (червено или зелено) – добре почистени и изплакнати
•    120-150 грама нарязано или настъргано нискомаслено сирене Моцарела
•    12 чаени лъжички доматена паста
•    5 малки нарязани на четвъртинки домата
•    1 чаена лъжичка чеснов сос с подправки без добавена сол
•    Сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Поставете листата цвекло (все още леко влажни след измиването) в подходящ за микровълнова фурна съд и ги затоплете на максимална мощност за не повече от 25 секунди.
2. Наредете листата в плосък съд. В средата на всяко едно от тях поставете сирене, доматена паста, домати и чеснов сос.
3. Навийте листата на руло. Прехвърлете готовите вече рулца в подходящ за печене съд, поставете съда в предварително загрятата фурна и печете в продължение на не повече от 2-3 минути за всяка страна.
4. По желание за финал поръсете готовите рулца със сол и сервирайте!

Количество:
Приблизително 6 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 102
Мазнини: 3.8 g.
Холестерол: 10 mg.
Протеини: 9 g.
Въглехидрати: 11 g.
Фибри: 3.3 g.
Наситени мазнини: 2.2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа