Рецепта за Кантонийски зеленчуков миш-маш

Кантонийски зеленчуков миш-маш


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Продукти:
•    3 големи яйца (по възможност използвайте яйца богати на омега-3 мастни киселини)
•    1/2 купичка яйчен заместител
•    2 с.л. олио от рапица
•    1 купичка пресен зелен грах
•    1/4 купичка нарязани червени камби
•    1 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол
•    2 стръка зелен лук без перата

Начин на приготвяне:
1. С вилица или миксер разбъркайте яйцата и яйчния заместител до получаване на гладка смес.
2. Използвайте незалепващ тиган. Нагорещете тигана до червено и добавете олиото от рапица. Прибавете граха и камбата и пържете в продължение на не повече от 1 минута. Добавете яйцата и бъркайте равномерно в продължение на 1-2 минути.
3. Внимателно разбъркайте получения микс, добавете соевия сос и оставете сместа на котлона за около още 2 минути. Накрая поръсете с нарязания на ситно зелен лук и сервирайте.

Количество:
2 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 230
Мазнини: 12 g.
Холестерол: 318 mg.
Протеини: 18 g.
Въглехидрати: 12 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 2.7 g.
Мононенаситени мазнини: 5.5 g.
Полиненаситени мазнини: 2.4 g.


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа