Рецепта за Пълнени патладжани

Пълнени патладжани


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    4 големи патладжана
•    2 яйчни жълтъка
•    4 скилидки чесън
•    Сол и черен пипер на вкус
•    Шепа ситно нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 100 градуса.
2. Разполовете по дължина предварително измитите и почистени патладжани. Отстранете сърцевината им, нарежете я на кубчета и я разбъркайте с чесъна, магданоза, солта, черния пипер и яйчните жълтъци. Запълнете издълбаната част на всяка половинка патладжан с получената смес.
3. Поставете патладжаните в съд за печене, покрийте дъното му с вода. Поставете капак на съда и печете в продължение на около 20 минути.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа