Рецепта за Задушено рататуи

Задушено рататуи


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    1 и 3/4 купи домати
•    1 и 3/4 купи тиквички
•    1 купа патладжан
•    1/2 купа чушки
•    2 скилидки чесън
•    Шепа прясна мащерка
•    2 дафинови листа
•    2 главички дребен лук
•    1/2 супена лъжица кориандър на прах
•    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Изплакнете всички зеленчуци. Нарежете доматите на кубчета. Обелете тиквичките, но не напълно, запазете малка част от кората. Нарежете патладжана на малки кубчета, а чушките на лентички.
2. Бланширайте лукчетата в малко вода.
3. Поставете всички зеленчуци в дълбок тиган за пържене. Добавете солта, черния пипер, натрошения дафинов лист, мащерката, кориандъра, чесъна и лука. Покрийте тигана и оставете съдържанието му да къкри на слаб огън в продължение на час, час и половина.
4. В случай че зеленчуците отделят прекалено много вода, отстранете капака на тигана и позволете на влагата да се изпари. След това продължете с готвенето до получаване на гъста смес.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
4.0 / 2 гласа