Рецепта за Запеканка с ечемик и патладжан

Запеканка с ечемик и патладжан


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Тайната на тази рецепта е в предварителното приготвяне на ечемика. По този начин всичко, което трябва да направите е да смесите отделните съставки и да ги затоплите във микровълновата фурна.

Необходими продукти:
•    3 чаши сварен лющен ечемик (за цвят и вкус го пригответе в пилешки бульон)
•    3/4 глава лук (ситно нарязан)
•    1 малък нарязан на тънки шайби патладжан
•    3 чаени лъжички зехтин
•    1 и 1/2 чаена лъжички чеснова подправка
•    Черен пипер на вкус
•    90 грама настъргано нискомаслено сирене Чедър

Начин на приготвяне:
1. Изсипете предварително сварения ечемик на дъното на дълбок, подходящ за микровълнова фурна съд. Равномерно разстелете половината от лука върху ечемика. Върху лука наредете пласт резени патладжан.
2. Напръскайте пластовете ечемик, лук и патладжан със зехтин, след това поръсете с чесън и подправки. Най-накрая добавете и останалата част от лука. Покрийте съда и го поставете в микровълновата фурна. Гответе на максимална мощност в продължение на 12 минути или до пълно омекване на патладжана.
3. Извадете съда от микровълновата фурна и поръсете най-горния слой с настърганото сирене Чедър. Върнете съда във фурната за още около минута-две, или до пълно разтапяне на сиренето. Ястието е готово за сервиране!

Количество:
3 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 341
Мазнини: 10 g.
Холестерол: 15 mg.
Протеини: 13 g.
Въглехидрати: 52 g.
Фибри: 10 g.
Наситени мазнини: 3.8 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа