Рецепта за Печени аспержи с балсамов сос

Печени аспержи с балсамов сос


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    1 връзка пресни аспержи с почистени бели връхчета (приблизително 0.5 кг)
•    Готварско олио
•    Сол и черен пипер на вкус
•    1 супена лъжица бито масло
•    1 супена лъжица светъл соев сос
•    1 и 1/2 чаени лъжички балсамов оцет

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200 градуса. Подредете аспержите в тава за печене. Напръскайте стеблата с мазнина и ги овкусете със сол и черен пипер.
2. Печете аспержите докато придобият крехкост. Обикновено процесът отнема не повече от 10 минути, като времето за печене на аспержите зависи от дебелината на техните стебла.
3. Разтопете маслото в малък тиган с незалепващо покритие. Добавете към него соевия сос и оцета и бъркайте до получаване на еднороден ароматен сос. Излейте соса върху вече опечените и аранжирани в подходящ за сервиране съд аспержи и поднесете!

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 47
Мазнини: 2.2 g.
Холестерол: 5 mg.
Протеини: 3 g.
Въглехидрати: 6 g.
Фибри: 2.5 g.
Наситени мазнини: 1.2 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа