Рецепта за Гъби Портабела с чесън и пресни подправки

Гъби Портабела с чесън и пресни подправки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    4 големи гъби Портабела (добре почистени и с отстранени пънчета)
•    3 чаени лъжички зехтин
•    1 и 1/2 чаени лъжички нарязан на кубчета дребен лук
•    1 и 1/2 чаени лъжички ситно нарязан чесън
•    1 и 1/2 чаени лъжички ситно нарязан пресен босилек
•    1 и 1/2 чаени лъжички арпаджик
•    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте грила.
2. Наредете гъбите в тава, с капачетата надолу. В малък стъклен съд смесете зехтина, лука, чесъна, босилека и арпаджика. Разбъркайте добре. Трябва да се получи еднородна смес.
3. Равномерно разстелете сместа от зехтин, подправки и билки върху плоската страна на гъбите.
4. Поставете тавата в грила и печете в продължение на около 5-6 минути. По желание, преди да сервирате, бихте могли да поръсите гъбите с настъргано сирене или кашкавал.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 50
Мазнини: 3.6 g.
Холестерол: -
Протеини: 2 g.
Въглехидрати: 4 g.
Фибри: 1 g.
Наситени мазнини: 0.5 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа