Рецепта за Гъби по гръцки

Гъби по гръцки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    2 купи гъби
•    4 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
•    1 супена лъжица кориандър
•    1/2 супена лъжица млян черен пипер
•    1 дафинов лист
•    1 супена лъжица пресен магданоз
•    1 щипка лют червен пипер или паприка

Начин на приготвяне:
1. Излейте чаша вода в тиган с незалепващо покритие. Към нея добавете една супена лъжица от лимоновия сок, дафиновия лист и кориандъра. Оставете сместа да заври, след което намалете котлона и й позволете да покъкри на слаб огън в продължение на още приблизително 10 минути.
2. Почистете и изплакнете гъбите, след което ги нарежете на филийки. Изсипете ги в тигана и ги оставете да поврат в бульона за около минута-две. Отстранете тигана от котлона.
3. Прибавете магданоза, лютия червен пипер/ паприката. Разбъркайте внимателно и оставете сместа да се охлади.
4. Когато сервирате, оцедете гъбите от получилия се бульон, поставете ги в чиния и ги напръскайте с неизползваната част от лимоновия сок.

Забележка: Вместо с гъби, бихте могли да приготвите рецептата с праз лук, моркови, ряпа, карфиол, краставица и артишок.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 35
Мазнини: 0.4 g.
Холестерол: -
Протеини: 2.3 g.
Въглехидрати: 6 g.
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа