Рецепта за Червено зеле с ябълки

Червено зеле с ябълки


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    3 купи червено зеле
•    1 обелена и почистена от сърцевината ябълка
•    1/2 чаша червено вино
•    2 чаши зеленчуков бульон
•    1 глава лук
•    Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Нарежете зелето на лентички и го изплакнете във вода с оцет.
2. Задушете ситно нарязания лук в зеленчуковия бульон, след това добавете зелето и червеното вино. Покрийте готварския съд и оставете сместа да къкри на слаб огън в продължение на 30 минути.
3. Нарежете ябълката на малки хапки и добавете парченцата към зелето. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете сместа на котлона за още 20 минути.
4. Отстранете капака и продължете с готвенето до пълно изпаряване на отделилата се вода.

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа