Рецепта за Копър по Провансалски

Копър по Провансалски


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
•    2 грудки от копър
•    1/2 консерва домати
•    1 супена лъжица доматено пюре
•    4 скилидки чесън
•    Шепа прясна мащерка
•    2 дафинови листа
•    Сол и черен пипер на вкус
•    Пресен магданоз

Начин на приготвяне:
1. Изплакнете грудките от копър. След това ги разрежете наполовина и ги бланширайте, като ги потопите във вряла и подсолена вода за около 10 минути. Прецедете ги.
2. Поставете доматите и доматеното пюре в малка тенджера. Към тях добавете нарязания на ситно чесън, мащерката и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер. Пресипете тази смес и вече бланшираните и нарязани грудки от копър в тиган. Покрийте тигана с капак и оставете сместа да поври на слаб огън в продължение на няколко минути. Гарнирайте с магданоз и сервирайте!

Количество:
4 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: -
Мазнини: -
Холестерол: -
Протеини: -
Въглехидрати: -
Фибри: -
Наситени мазнини: -
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа