Рецепта за 7-пластова салата

7-пластова салата


Medical.BG
    Сравенете рецептата с други рецепти:
Необходими продукти:
За салатата
•    8 купички нарязана маруля
•    1 нарязана на ситно зелена чушка
•    2 купички пресни гъби или моркови на резени
•    1 1/2 купички изплакнат и изцеден бял боб от консерва
•    1 1/2 купички замразен грах (изплакнете със студена вода за да го размразите частично)

За соса

•    6 с.л. лек майонезен сос
•    6 с.л. лека или обезмаслена сметана
•    6 с.л. нискомаслено или обезмаслено прясно мляко
•    3/4 ч.л. чесън на прах
•    1 1/2 ч.л. накълцани на ситно листа от риган
•    1 1/2 ч.л. черен пипер
•    1 купичка нискомаслено сирене Чедър
•    1/4 купичка късчета крехък бекон (по желание)

Начин на приготвяне:
1. Подредете марулята, зелената чушка, гъбите/ морковите, боба и граха в стъклен съд на слоеве в посочената последователност.
2. В отделен съд разбъркайте компонентите за соса. Изсипете соса върху салатата.
3. Равномерно поръсете салатата със сирене или късчета бекон. Увийте купата в найлон и поставете салатата в хладилника. Извадете салатата непосредствено преди консумация.

Количество:
12 порции


Енергиини показатели за 1 порция:

Калории: 115
Мазнини: 4.5 g.
Холестерол: 5 mg.
Протеини: 7 g.
Въглехидрати: 12 g.
Фибри: 4 g.
Наситени мазнини: 1.6 g.
Мононенаситени мазнини: -
Полиненаситени мазнини: -


Потребителска оценка
3.0 / 1 гласа